Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μπουτάρης σνόμπαρε τον Τζιτζικώστα

Ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας συγκάλεσε σύσκεψη για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ήταν ο μόνος που δεν πήγε ούτε έστειλε εκπρόσωπο!

Όμως υπήρξε κοινή απόφαση όλων των συμμετεχόντων να προσκληθεί εκ νέου ο κ Μπουτάρης και να ενταχθούν οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει και ο δήμος στο συνολικό προγραμματισμό της αντιπεριφέρειας και των δεκατριών δήμων του νομού. Ο αντιπεριφερειάρχης  αναφερόμενος στην απουσία ή καλύτερα στο...γράψιμο του Δημάρχου είπε : «Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως υπόθεση ενός δήμου. Καλώ το δήμαρχο Θεσσαλονίκης για άλλη μια φορά να έρθει να συνεργαστούμε μαζί με την αντιπεριφέρεια και με τους υπολοίπους δεκατρείς δήμους που είναι εδώ σήμερα για αυτή την σημαντική υπόθεση για τη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση, αν επιμένει εμείς θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, όπως αποφασίσαμε σήμερα».

Πήγαν όλοι οι άλλοι!
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, Κορδελιού-Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Χαλκηδόνας Παναγιώτης Δαϊκούδης, Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος, οι αντιδήμαρχοι των δήμων Λαγκαδά, Θέρμης, Βόλβης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Δέλτα και Νεάπολης-Συκεών, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μιχάλης Τζόλλας.
Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία συντονιστικού οργάνου με σκοπό τον προγραμματισμό των δράσεων για τον εορτασμό του 2012 με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και όλων των Δημάρχων του νομού Θεσσαλονίκης.
Οι δήμοι ανέλαβαν να παρουσιάσουν τον προγραμματισμό τους για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν για τον εορτασμό του 2012 έως τις 14 Οκτωβρίου στον κ. Τζιτζικώστα και στις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην οποία θα καθοριστεί το ακριβές πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Οι εκδηλώσεις θα ενταχθούν σε ένα κοινό πρόγραμμα και θα φέρουν την αιγίδα της ΠΚΜ και της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Επέτειος όχι ...φιέστα 
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των δράσεων από όλους τους φορείς και ένα ενιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με συγκεκριμένο κοινό υλικό προβολής που θα μοιραστεί σε όλους τους δήμους του νομού. Επίσης τόνισε ότι δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε εκδηλώσεις-φιέστες χωρίς κανένα όφελος για την προβολή της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα κατά την τοποθέτησή του ανέφερε : «Η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει μεγαλόπνοους σχεδιασμούς και φαντασμαγορικές εκδηλώσεις. Έτσι κι αλλιώς η Θεσσαλονίκη δεν έχει ανάγκη από φιέστες και πανηγύρια αλλά από εκδηλώσεις που θα έχουν συγκεκριμένη στόχευση. Βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι να εξυπηρετήσουμε τον κύριο στόχο μας που είναι η εξωστρέφεια. Να μπορέσουμε δηλαδή μέσα από τις εκδηλώσεις και τις δράσεις προβολής, να κάνουμε η Θεσσαλονίκη πιο αναγνωρίσιμη στο εξωτερικό και να προσελκύσουμε μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας. Όπως επίσης και να μπορέσουμε να μεταφέρουμε σε  όλους τους Θεσσαλονικείς, μικρούς και μεγάλους, όλα τα ιστορικά στοιχεία που συνδέονται με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Κατανοώντας και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που υπάρχει, πρέπει να κινηθούμε όσο μπορούμε πιο προσεκτικά και μέσα από το συντονιστικό μας όργανο είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταστρώσουμε ένα συνολικό πλάνο και να γιορτάσουμε τα εκατό χρόνια με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα».
Πηγή: www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου