Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής η εκπομπή «Στον τόπο που γεννηθηκα…»

Στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής θα βρεθεί την επόμενη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου η ομάδα της εκπομπής «στον τόπο που γεννήθηκα…».

Ένας ακόμη πανέμορφος τόπος της μακεδονικής γης, η Γαλάτιστα θα αποτελέσει «σταθμό» στο πανέμορφο «ταξίδι» της εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού της 4Ε.
Η μακραίωνη ιστορία του τόπου, οι παλιοί κάτοικοι, τα αξιοθέατα, τα πέτρινα γραφικά αρχοντικά, τα φαγητά, οι χοροί και πολλά ακόμη θα  περάσουν μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό, δημιουργώντας ένα «ντοκουμέντο» παράδοσης.
Οι φιλόξενοι κάτοικοι βρίσκονται επί ποδός για την επίσκεψη αλλά και για την 1η γιορτή κτηνοτροφίας που διοργανώνεται.

 Στόχος των τριήμερων εκδηλώσεων, που τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της κτηνοτροφίας ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης στην περιοχή.

Εδώ και χρόνια η κτηνοτροφία αποτελεί την κύρια δραστηριότητα των κατοίκων της Γαλάτιστας. Σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τομέα της κτηνοτροφίας στον νομό Χαλκιδικής και είναι αξιοσημείωτο το μέγεθος του ζωικού κεφαλαίου, με 34.500 αιγοπρόβατα και 500.000 κοτόπουλα.
Παράλληλα, στην περιοχή υπάρχουν σύγχρονες, μεγάλης δυναμικότητας, και μικρές παραδοσιακές μονάδες που παράγουν γαλακτοκομικά και κρεατοσκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας.

Αυτό το τριήμερο λοιπόν (9,10 και 11) η Γαλάτιστα τραβά πάνω της όλα τα βλέμματα. Τη Κυριακή 11 από το πρωί η ομάδα της εκπομπής «Στον τόπο που γεννήθηκα…» θα βρίσκεται στο χωριό και θα ξεκινήσει την καταγραφή.
Την ίδια ώρα στον τηλεοπτικό «αέρα» της 4Ε στις 12 το Λουτροχώρι Πέλλας, ενώ η μεγάλη πρεμιέρα για τη δεύτερη σεζόν έρχεται στις 18 του μήνα με τα Κύμινα!


«Στον τόπο που γεννήθηκα…» το χωριό ξανά στο επίκεντρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου