Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σκηνές... Σικάγο στη Θεσσαλονίκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
Τον τρόμο έσπειρε στους δρόμους της δυτικής Θεσσαλονίκης ένας 43χρονος Γεωργιανός, ο οποίος, για να αποφύγει τη σύλληψη, εμβόλισε περιπολικό, προσέκρουσε σε σταθμευμένα ΙΧ, μπήκε ανάποδα σε μονόδρομους με ιλιγγιώδη ταχύτητα και προκάλεσε τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.
Η καταδίωξη του 43χρονου ξεκίνησε από την οδό Μοναστηρίου και τελείωσε στους δρόμους της Νικόπολης, ενώ για τη σύλληψή του κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας, αλλά και μεγάλη δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ. Σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 27 ετών για μεταφορά και προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Δε σταμάτησε
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης να κινείται με αυτοκίνητο στην οδό Μοναστηρίου. Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, ωστόσο ο αλλοδαπός ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 43χρονος μπήκε με αντίθετη κατεύθυνση σε μονόδρομους, παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες και προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ κάποια στιγμή κινήθηκε με το όχημά του εναντίον αστυνομικών, τραυματίζοντας ελαφρά έναν από αυτούς, που έπεσε στο έδαφος για να γλιτώσει.
Στη συνέχεια, μάλιστα, εμβόλισε κι ένα περιπολικό, προκαλώντας του σημαντικές ζημιές. Τελικά, στην περιοχή της Νικόπολης οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποίησουν το αυτοκίνητο και να συλλάβουν τον 43χρονο οδηγό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστή ταυτότητα και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για «αντίσταση», «απείθεια», «πλαστογραφία», «διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς», «επικίνδυνες σωματικές βλάβες», επικίνδυνες παραβάσεις του ΚΟΚ και άλλα αδικήματα.
Κι ένας ομογενής
Επίσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ευόσμου συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης 36χρονος ομογενής. Οπως έγινε γνωστό, σε βάρος του εκκρεμούσε έγγραφο των γερμανικών αρχών με ισχύ ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για εμπλοκή του σε εννέα περιπτώσεις διακεκριμένης φοροδιαφυγής.
Πηγή: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου