Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

"Πώς δεν θα πληρώσουμε το χαράτσι"

Πώς δεν θα πληρώσουμε το χαράτσι. Αυτό το θέμα που θα συζητήσουν σήμερα κάτοικοι της Νεάπολης, που καλούν σε συγκέντρωση το απόγευμα...
"Θέλουν να μας τρομάξουν. Προσπαθούν να μας κρατήσουν στα σπίτια μας φοβισμένους και μόνους. Δε θα τα καταφέρουν. Ορθώνουμε το ανάστημά μας. Μαζικά, συλλογικά, οργανωμένα! Δεν πρέπει να αφήσουμε τις γειτονιές μας να γίνουν έρμαια των αρπακτικών, της φτώχειας και της δυστυχίας που μας επιβάλλουν. Τα νέα χαράτσια δεν πρέπει να πληρωθούν από κανέναν μας. Όλοι μαζί να σταθούμε απέναντι στους εκβιασμούς. Σπάμε το φόβο, δημιουργώντας δίκτυα αντίστασης, οργάνωσης και αλληλεγγύης στις γειτονιές", αναφέρουν οι κάτοικοι της Νεάπολης στο κείμενο - κάλεσμά τους.
Οι Νεαπολίτες θα συγκεντρωθούν στις 19.00 σήμερα το απόγευμα στο Ρολόι, μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αγώνα Δυτικών Συνοικιών, και θα συζητήσουν τους τρόπους, με τους οποίους θα οργανωθούν και θα αρνηθούν να πληρώσουν τόσο το χαράτσι, όσα και άλλους φόρους που επιβάλονται και τους οδηγούν σε οικονομική εξαθλίωση.
Επίσης, θα συζητήσουν για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, για το χαράτσι και την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης.
Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου