Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου": 600 δρομείς στον Δρόμο Υγείας "5 για 25"

Η άθληση λειτουργεί ευεργετικά στην πρόληψη και θεραπεία πολλών παθήσεων! Ο συμβολικός αγώνας "5 για 25" έστειλε το μήνυμα. Ας το κάνουμε πράξη!!! 

Χαμόγελα και ενθουσιασμός από μικρούς και μεγάλους στον Δρόμο Υγείας «5 για 25»

Με χαρούμενα πρόσωπα κάθε ηλικίας «πλημμύρισε» το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024. Σε ενθουσιώδες κλίμα, περισσότεροι από 600 δρομείς συμμετείχαν με τη φανέλα του Νοσοκομείου στον Δρόμο Υγείας «5 για 25», που διοργανώθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων λειτουργίας. Στόχος ήταν να διαδοθεί το μήνυμα της ευεργετικής επίδρασης της άθλησης στην πρόληψη και θεραπεία αρκετών παθήσεων.

«Είμαστε εδώ για να στείλουμε το μήνυμα ότι η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό και με την άθληση μπορούμε να μείνουμε υγιείς», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Μιχάλης Καραβιώτης, καλωσορίζοντας τους δρομείς. Το Νοσοκομείο τίμησαν με την παρουσία τους και κορυφαίοι αθλητές, οι οποίοι μας γέμισαν με υπερηφάνεια με τις διακρίσεις τους, διδάσκοντας ταυτόχρονα με το παράδειγμά τους τι σημαίνει ανθρώπινη υπέρβαση, δύναμη, πείσμα και αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο.

«Συμμετείχαμε σε μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ελπίζω να γίνεται κάθε χρόνο και να αυξάνονται οι συμμετοχές», ανέφερε η Αναστασία Κελεσίδου, πρώην αθλήτρια της δισκοβολίας, από τις κορυφαίες και πιο σταθερές Ελληνίδες αθλήτριες του κλασικού αθλητισμού, η οποία μετρά δυο ολυμπιακά μετάλλια, τρία παγκόσμια και ένα ευρωπαϊκό.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, για ένα γεγονός που ενθαρρύνει τον αθλητισμό και το αγκαλιάζει ο κόσμος. Δεν θα μπορούσα να λείπω!», δήλωσε ο Πέτρος Γκαϊδατζής, αθλητής της κωπηλασίας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στον Δρόμο Υγείας συμμετείχε με ενθουσιασμό και η 12χρονη αθλήτρια κολύμβησης Αρετή Αραβέλλα Σπυρίδου, η νεαρότερη Ελληνίδα συμμετέχουσα στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων, η οποία διακρίθηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 και συγκίνησε με την παρουσία της στο Νοσοκομείο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους αθλητές και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Ο Δρόμος Υγείας πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Νοσοκομείου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και περιλάμβανε διαδρομή 5 χλμ. και δρόμο δυναμικού βαδίσματος 1 χλμ.

Έπαθλα απονεμήθηκαν στην κατηγορία των 5χλμ., στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες, καθώς και στον μικρότερο και μεγαλύτερο ηλικιακά συμμετέχοντα. Η διοργάνωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές διατέθηκαν στον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η ΑΝΤΗΡΙΔΑ», για την υποστήριξη της εθελοντικής του δράσης.

Το Νοσοκομείο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους μεγάλους χορηγούς ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και Protergia, τους χορηγούς COSMOTE, Dextera Consulting, LYSIS, G.SAMARAS S.A. Medical Gas Systems, TITAN, Cisco και TÜV NORD GROUP, τους υποστηρικτές Amalthea Kobatsiaris, Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Mia feta - Feta bar, Γατίδης Fresh, Μασούτης, Melissa, Chiquita, καθώς και την ΕΡΤ3, χορηγό επικοινωνίας.

Με την πολύτιμη συνδρομή τους, ο Δρόμος Υγείας αναδείχθηκε σε ένα γεγονός που αγκαλιάστηκε από το κοινό και υπενθύμισε ότι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου συνεχίζει το ταξίδι των 25 χρόνων του δίπλα στον ασθενή με φροντίδα και ανθρωπιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου