Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Π. Σ. Γέφυρας "Μέτρες-Σωζούπολη": Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ο Γιώργος Γουναρόπουλος από τη Σωζόπολη" την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 στις 6:.00μ.μ

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6:.00μ.μ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας "Μέτρες-Σωζούπολη" υποδέχεται αντιπροσωπία από την Σωζόπολη της Βουλγαρίας για να  παρουσιάσει  μια ταινία Προβολή ντοκιμαντέρ των Ελισαβέτα Σταντσεβα και Γιασεν Χαραλαμπίεβ με τίτλο «Ο Γιώργος Γουναρόπουλος από τη Σωζόπολη"!

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Γιώργος Γουναρόπουλος γεννήθηκε το 1889 στην ακτή του Εύξεινου Πόντου, στη Σωζόπολη, από όπου έφυγε με την οικογένειά του σε ηλικία δεκαπέντε ετών, χωρίς να επιστρέψει ποτέ ξανά.

Πάνω από έναν αιώνα μετά, η δισέγγονή του επισκέπτεται για πρώτη φορά τη γενέτειρα του καλλιτέχνη, αναζητώντας τις οικογενειακές και πολιτισμικές της καταβολές. Εύλογα αναρωτιέται αν επιβιώνει εκεί ο κόσμος της παιδικής ηλικίας του προπάππου της. Ένα είναι βέβαιο ωστόσο· οι αναμνήσεις του, γεμάτες κύματα, θαλάσσιους δράκους, διάφανα δάση και σιλουέτες νεράιδων, κυριαρχούν διαχρονικά στη ζωγραφική του.

Καθώς στην Πινακοθήκη της Σωζόπολης ετοιμάζεται μια έκθεση με έργα του Γουναρόπουλου, οι κάτοικοι της πόλης ταξιδεύουν στον χρόνο και στην ιστορία της μέσα από παλιούς χάρτες και βιβλία. 

Η ταινία αφιερώνεται στις αναμνήσεις τους και στον Γιώργο Γουναρόπουλο από τη Σωζόπολη

Είσοδος είναι ελεύθερη!

Μην το χάσετε! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου