Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και απάτης με υπολογιστή

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις για περιπτώσεις κλοπών και απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα, πληρώματα περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • βραδινές ώρες χθες (27-01-2024), τρεις νεαρούς ημεδαπούς και ένα νεαρό αλλοδαπό, οι οποίοι από κατάστημα εντός εμπορικού κέντρου στην ανατολική Θεσσαλονίκη αφαίρεσαν προϊόντα αξία περίπου (258) ευρώ. 
  • 33χρονο ημεδαπό, ο οποίος αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ προϊόντα αξίας περίπου (50) ευρώ. Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών προέκυψε ότι ο συλληφθείς κατά την τελευταία εβδομάδα είχε αφαιρέσει, από το ίδιο κατάστημα, προϊόντα συνολικής αξίας περίπου (200) ευρώ. 
  • 36χρονο ημεδαπό, διότι κατελήφθη να έχει διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς όμως να προλάβει να αφαιρέσει κάτι από το εσωτερικό.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία (1) τραπεζική κάρτα υπό στοιχεία έτερου ημεδαπού, λαχεία, δελτία τυχερών παιγνίων κ.α., τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρέσει νωρίτερα από την κατοχή 59χρονου ημεδαπού, ενώ με την αφαιρεθείσα κάρτα είχε προβεί σε τέσσερις ανέπαφες συναλλαγές ύψους (65) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου