Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Κλείνει το ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκη μετά τα Μάλγαρα λόγω εργασιών στη γέφυρα Αξιού - Αυτά είναι τα νέα επιτρεπόμενα όρια διέλευσης

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τη Δευτέρα (08/01/2024), στο πλαίσιο εργασιών αποκατάστασης της παλαιάς γέφυρας του Αξιού ποταμού από την εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός του ρεύματος πορείας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από το ύψος των διοδίων Μαλγάρων έως το ύψος του Α/Κ Αξιού. 
Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη θα διεξάγεται από μία (1) λωρίδα κυκλοφορίας μέσω εκτροπής τους στο ρεύμα πορείας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ.

Επισημαίνεται ότι, για το ίδιο χρονικό διάστημα, η διέλευση από το Σταθμό διοδίων Μαλγάρων όλων των οχημάτων που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται από δύο θυρίδες διοδίων και θα είναι ελεύθερη.

Επίσης η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ενημερώνει τους επαγγελματίες οδηγούς ότι από σήμερα, 8-1-2024, και για όσο διάστημα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης του δεξιού κλάδου της γέφυρας Αξιού (κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) η κυκλοφορία θα διεξάγεται με αμφιδρόμηση στον αριστερό κλάδο και στο υπόψη τμήμα/κατεύθυνση το μέγιστο επιτρεπόμενο πλάτος των υπερμεγέθων οχημάτων θα είναι αυστηρά 3,10 μέτρα και το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος αυστηρά 40 τόνοι.

Επισημαίνεται ότι τα οχήματα των οποίων οι διαστάσεις και τα βάρη υπερβαίνουν τα καθοριζόμενα από τη νομοθεσία ανώτατα όρια για να κινηθούν στην Εγνατία Οδό πρέπει να έχουν ειδική άδεια διέλευσης που εκδίδεται από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κατόπιν αίτησης των ενδιαφερομένων στη σελίδα https://vpms.egnatia.gr/

Συστήνεται η ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών στο να ακολουθούν την εγκατεστημένη σήμανση των κυκλοφοριακών διευθετήσεων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες επί της Εγνατίας Οδού μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ. 1077. 
Πηγή: troxoikaitir.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου