Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε παράνομα μετανάστες-Σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνελήφθη ο "εγκέφαλος"

Σημαντικό πλήγμα σε κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών επέφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, μετά από συστηματική έρευνα και αιφνιδιαστική επιχείρηση, πέτυχαν την εξάρθρωση πενταμελούς εγκληματικής οργάνωσης.

Η δράση του κυκλώματος συνίστατο σε διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών τρίτων χωρών, από την ελληνική επικράτεια στο εξωτερικό και κυρίως προς γειτονικές χώρες. Για την υπόθεση, συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός «εγκέφαλος» του κυκλώματος, καθώς και δύο μέλη, ηλικίας 45 και 42 ετών, τα οποία δρούσαν υπό τις εντολές και κατευθύνσεις του διευθύνοντα την οργάνωση.

Σε βάρος των συλληφθέντων αλλά και δύο ακόμη αλλοδαπών μελών της σπείρας, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Διεύθυνσης, Ένταξης και Συμμετοχής σε Εγκληματική Οργάνωση», της «Διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες» και της «Ψευδούς Ανωμοτί Κατάθεσης».

Προηγήθηκε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, η οποία έλαβε χώρα απογευματινές ώρες της 13-03-2015, στην Ε. Ο Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του χωριού Καστανά. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι, τα δύο συλληφθέντα μέλη της σπείρας, επιβίβασαν σε επιβατικό αυτοκίνητο και επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα σε γειτονική χώρα, 4 αλλοδαπούς (εκ των οποίων 2 υπήκοοι Συρίας και 2 υπήκοοι Ιράκ).
Ακολούθησε δεύτερη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του «εγκεφάλου» του κυκλώματος, ο οποίος εντοπίστηκε λίγο αργότερα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά κατασχέθηκαν: 
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούταν για τη μεταφορά των μεταναστών, πέντε κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησίμευσαν για την επικοινωνία των μελών του κυκλώματος και το συνολικό χρηματικό ποσό των 30.020 ευρώ, προερχόμενο από την προαναφερθείσα παράνομη δραστηριότητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου