Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

5η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών στο εθνικό πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα 22-29 Μαρτίου & 26 Απριλίου 2015

Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών 2015: και φέτος... καθαρίζουμε!
Για πέμπτη φορά φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα διοργανώνει τους ετήσιους ανοιξιάτικους εθελοντικούς καθαρισμούς σε διαφορετικές περιοχές του Εθνικού Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα.

Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους και δεκάδες τοπικές οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες και συλλόγους δεκατέσσερις εθελοντικοί καθαρισμοί, στους οποίους συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 εθελοντές!

Φέτος, ο Φορέας Διαχείρισης απευθύνει και πάλι κάλεσμα για συμμετοχή στις εξής μέρες και ημερομηνίες:
  • 22 Μαρτίου: Εκβολές Λουδία (σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξάνδρειας και την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου) 
  • 29 Μαρτίου: Παράκτιο τμήμα Δέλτα Αξιού (σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα) 
  • 26 Απριλίου: παραποτάμιο δάσος Αξιού, Κουφάλια (σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκηδόνος και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Κουφαλίων ) Πρόκειται για τρεις πολύ όμορφες φυσικές περιοχές, προστατευόμενες από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία (δίκτυο Natura 2000), οι οποίες φιλοξενούν σημαντική βιοποικιλότητα. Στο τέλος Μαρτίου και τον Απρίλιο θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε σε μία από τις καλύτερές τους στιγμές!
Ελάτε μαζί μας για να δώσουμε για άλλη μια φορά το μήνυμα τις προστασίας του περιβάλλοντος και να περάσουμε μία όμορφη μέρα στη φύση!

Το ραντεβού είναι κάθε φορά στις 10 το πρωί στα σημεία των καθαρισμών, ενώ θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά των εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη με την ευγενική χορηγία του ΟΑΣΘ. Για περισσότερες πληροφορίες: www.axiosdelta.gr. 

Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου