Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

"Πράσινο" κέντρο μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων απορριμάτων αποκτά η Θεσσαλονίκη

Στις 25 Ιανουαρίου 2014 θα υπογραφεί η τελική συμφωνία για το “πράσινο” διαμετακομιστικό Κέντρο Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών (δυτικά του σιδηροδρομικού σταθμού), τη δημιουργία του οποίου προβλέπει, το μνημόνιο που έχουν, ήδη, υπογράψει ο δήμος Θεσσαλονίκης και η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Τη σχετική ανακοίνωση για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας μεταξύ του κεντρικού δήμου και του ΟΣΕ έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο περιθώριο της ημερίδας με θέμα "Προοπτικές Ανάπτυξης και Απασχόλησης" που πραγματοποίησε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Θεσσαλονίκη: Ανάπτυξη - Ανακύκλωση - Απασχόληση".

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, αυτό και μόνο (το συγκεκριμένο ''πράσινο'' σημείο), δημιουργεί μια οικονομία για τον δήμο που ξεπερνά τις 700.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχετικό μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών, η ΓΑΙΑΟΣΕ θα παραχωρήσει χώρο 17 στρεμμάτων έναντι μηνιαίου τιμήματος στο δήμο, προκειμένου να κατασκευαστούν κτιριακές εγκαταστάσεις και μια ειδική χοάνη μεταφόρτωσης των ανακυκλώσιμων υλικών από τα απορριμματοφόρα στα τρένα, τα οποία θα μεταφέρουν το υλικό στο κέντρο διαλογής στη Σίνδο. by Σ.Σ.

Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου