Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΒΓΑΛ : Αποκυήματα φαντασίας τα περί άρθρου 99

Για συκοφαντικές και δυσφημιστικές διαδόσεις κάνει λόγο η ΜΕΒΓΑΛ απαντώντας στις καταγγελίες ότι επεξεργάζεται να αιτηθεί την υπαγωγή στο πτωχευτικό άρθρο 99.

Απαντώντας στις καταγγελίες των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ η εταιρία αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Είναι πολύ λυπηρό και ταυτόχρονα ύποπτο το γεγονός ότι, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα, τους συμπολίτες μας, αλλά και τις ελληνικές επιχειρήσεις, κάποιοι επιλέγουν να στοχοποιήσουν μια εταιρεία, όπως η ΜΕΒΓΑΛ, που εδώ και 63 χρόνια παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει με όλες της τις δυνάμεις στον τόπο όπου δραστηριοποιείται. Μια εταιρεία αμιγώς ελληνική που απασχολεί 950 εργαζομένους, δίνει εργασία άμεσα ή έμμεσα σε 5.000 συνεργάτες, εντός και εκτός Ελλάδος, και που στέκεται κάθε χρόνο δίπλα στις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με ένα ευρύ πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης.

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία εταιρεία που έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με αρχές και αξίες και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των συνεργατών της. Η έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται στην αγορά είναι γνωστό ότι προέρχεται από τη διακοπή χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, την καθυστέρηση εισπράξεων από τους πελάτες, τους αυστηρούς όρους συνδιαλλαγών με τους οίκους του εξωτερικού (προείσπραξη έναντι παραγγελιών) και τον δραματικό περιορισμό της καταναλωτικής δαπάνης. Όλα αυτά μοιραία είχαν ανάλογο αντίκτυπο σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και στην δική μας, η οποία όμως προχωρά στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της κατάστασης και τη διασφάλιση της συνέχειας της πολύχρονης ιστορίας της.

Μεταξύ των άλλων η εταιρεία μας βρίσκεται σε φάση τελικής διαπραγμάτευσης με τις τράπεζές της, προκειμένου να συνάψει κοινοπρακτικό δάνειο, το οποίο βασίζεται σε συγκεκριμένο αναπτυξιακό επιχειρηματικό πλάνο, που έχει υποβάλει προς αυτές και έχει συντάξει διεθνής οίκος εγνωσμένης αξίας. Επομένως, όλα όσα αναφέρονται από διάφορους, μη σχετικούς με την επιχειρηματικότητα, για πιθανή ένταξή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου, καθώς και δυσφημιστικές διαδόσεις περί δήθεν κατάργησης του φρέσκου γάλακτος, που αποτελεί τον λόγο ύπαρξης της εταιρείας μας, είναι τουλάχιστον αποκυήματα φαντασίας, πολλώ δε μάλλον συκοφαντικές διαδόσεις, που μπορούν να βλάψουν καίρια την εμπιστοσύνη του κοινού στην εταιρεία μας, και σαν τέτοια θα αντιμετωπιστούν. Στο πλαίσιο αυτό, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας. Παράλληλα, θα πρέπει να προβληματίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η πρακτική της στοχοποίησης ελληνικών επιχειρήσεων που γίνεται συστηματικά από συγκριμένους κύκλους. Είναι μια πρακτική που εξυπηρετεί σκοπιμότητες, πλήττει, αντί να προωθεί, την εξέλιξη και σταθερότητα ελληνικών επιχειρήσεων, που στηρίζουν εδώ και δεκαετίες την ελληνική οικονομία και οικογένεια.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου