Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Όχι άλλες καθυστερήσεις στο ΜΕΤΡΟ»

Του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου
Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλονίκης

«Όχι άλλες καθυστερήσεις στο ΜΕΤΡΟ»

Μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα στον σταθμό Αγίας Σοφίας όπου διαπιστώθηκαν τα ευρήματα αρχαιολογικών θησαυρών που απεικονίζουν την μορφή της Θεσσαλονίκης αιώνες πριν, και στον σταθμό Ευκλείδη, που είναι περισσότερο προχωρημένος εργασιακά, και έχει την μορφή ενός υπερσύγχρονου σταθμού, στα πρότυπα της Κοπεγχάγης που το 2008, το 2009 και το 2010 βρισκόταν στην κορυφαία θέση των σταθμών μετρό διεθνώς. Την ενημέρωση έκαναν οι κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, Γενικός Διευθυντής της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και Γιάννης Καρακίτσιος Αναπληρωτής Διευθυντής. Οι αρμόδιοι για το έργο ξενάγησαν τα μέλη της επιτροπής και ενημέρωσαν για την διαδικασία εργασιών του Μετρό, για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και μέλος της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης» Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος στάθηκε με δηλώσεις του στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου.

«Οι διάφορες καθυστερήσεις στην έγκαιρη ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος έχουν ως αποτέλεσμα, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να μην μπορούν να απολαύσουν ένα μεγαλόπνοο έργο που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της πόλης αλλά και άνεση στις μετακινήσεις τους

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία πρέπει να ξεπεραστούν τα όποια προσκόμματα εκπίπτουν στην συνέχιση των εργασιών και με γνώμονα την ασφάλεια, την σωστή δουλειά και το άριστο αποτέλεσμα, να έχουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, ένα πραγματικό «στολίδι μέσο μεταφοράς» για την πόλη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου