Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

2η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα

Την άνοιξη του 2011 περισσότεροι από 1.000 εθελοντές ήρθαν μαζί μας για να καθαρίσουμε και να ομορφύνουμε το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να περάσουν μία όμορφη ημέρα στη φύση, αλλά και να δουν… μαγικές εικόνες: σκουπίδια που εξαφανίζονταν εν ριπή οφθαλμού χάρη στο κέφι όσων βρέθηκαν εκεί από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κατερίνη, αλλά και τους οικισμούς της προστατευόμενης περιοχής Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.
Μαζί μας ήταν και δεκάδες ομάδες πολιτών, σύλλογοι, σχολεία, φορείς, οι οποίοι έκαναν τη διαφορά στη συμμετοχή! Για να δείτε τι καταφέραμε πέρσι πατήστε εδώ.
Φέτος επαναλαμβάνουμε το εγχείρημα σε τρία νέα σημεία του Εθνικού Πάρκου. Σας περιμένουμε για να περάσουμε μία μέρα στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία- Αλιάκμονα:

- στις 1 Απριλίου, στις εκβολές ποταμού Λουδία

- στις 9 Απριλίου, στις Αλυκές Κίτρους

- στις 29 Απριλίου, στο Φράγμα της Έλλης, στον Αξιό

Το ραντεβού είναι στις 10 το πρωί!

Για περισσότερες πληροφορίες, οδηγίες πρόσβασης και χάρτη της περιοχής πατήστε πάνω στην ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Περιμένουμε και τη δική σας συμμετοχή! Αν εκπροσωπείτε κάποιο φορέα, σύλλογο ή ομάδα επικοινωνήστε μαζί μας για να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 794811 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση press@axiosdelta.gr

Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι τοπικοί δήμοι: Δήμος Αλεξάνδρειας, Δήμος Χαλκηδόνας, Δήμος Πύδνας - Κολινδρού, καθώς και ο Δημοτικός Φορέας Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Οικογενειακής Υποστήριξης (ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ) Πύδνας - Κολινδρού.

Η διοργάνωση της δράσης στο Φράγμα της Έλλης γίνεται από κοινού με τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 (9.58 και 102 FM). Η Έλενα Καρρά, η Ηλιάνα Σκουλή και ο Παντελής Τζερτζεβέλης, από την εκπομπή "Μπαγκάζια και φύγαμε", οργάνωσαν "εξόρμηση" ακροατών που θα έρθουν στον καθαρισμό στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού, με τη συνεργασία του ΟΑΣΘ που θα παρέχει λεωφορείο γι αυτό το σκοπό.

Η εταιρεία ΓΚΡΙ, θα διαθέσει container για την αποκομιδή των σκουπιδιών που θα συγκεντρωθούν.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
(και η λίστα συνεχώς θα μεγαλώνει...)
Πολιτιστική Γέφυρα, Ναυταθλητικός Όμιλος Νέας Αγαθούπολης, Ομάδα Εθελοντών Δήμου Αλεξάνδρειας, ΧΑΝΘ, Περιβαλλοντική Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών ΠΑΜΑΚ, Παιδιά Εν δράσει,Κατασκηνώσεις Τσαφ Τσουφ, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, ΠΕΡ.ΚΑ, Φωτογραφικός Όμιλος ΑΠΘ, WWF Θεσσαλονίκης, ΜΠΣ "Αλέξανδρος Υψηλάντης" Νέας Τραπεζούντας, Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Συλλογος Δίας, Εφορία Φωτογραφίας Κατερίνης "Ίριδα", Σύλλογος Δρομέων Κατερίνης Ζευς, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κλειδίου.
Πηγή: axiosdelta.gr

1 σχόλιο: