Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Προσοχη. Ολικος παγετος και σημερα στη Β.Ελλαδα!

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου το πρωί καθώς και τη νύχτα στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα θαλάσσια μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Στις κάποιες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές να εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -22 έως -1 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 10 βαθμούς Κελσιου.

Τοπικά στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο στις Σποράδες, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Κρήτης. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου