Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Νέο μπουρίνι χτύπησε χθες στην περιοχή της Χαλκηδόνας & της Θεσσαλονίκης

Μπουρίνι με καταρρακτώδη βροχή, πολλές αστραπές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ξέσπασε χθες μεταξύ 12:00 με 15:00,  στη Χαλκηδόνα και στην Θεσσαλονίκη. Η βόρεια Ελλάδα δέχτηκε άλλη μία υπερκαταιγίδα, όπως ονομάζουν οι ειδικοί το φαινόμενο των έντονων καιρικών φαινομένων με τη δυνατή νεροποντή και τους ισχυρούς ανέμους.

Οι Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Λόγω της μη ορατότητας και της συσσώρευσης υδάτων ήταν δυσχερής η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους ,, αλλά δεν διακόπηκε πουθενά η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την Τροχαία. 

Στο έλεος της βροχής, του αέρα και της χαλαζόπτωσης, βρέθηκαν χθες το μεσημέρι οι αγρότες του δήμου Χαλκηδόνας, από την ξαφνική νεροποντή που έπληξε το νομό και άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και αγροτική οδοποιία. Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν χθες το μεσημέρι τα δημοτικά & κοινοτικά διαμερίσματα  Άγιου Αθανασίου, Γέφυρας, Χαλκηδόνας, Βλαχοχωριού, Ελεούσας, Μ. Μοναστηρίου, και Λουδία  του δήμου Χαλκηδόνας, τα οποία δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα και οι κάτοικοι έκαναν λόγο για κάτι πρωτόγνωρο.

Σάρωσαν τα πάντα
Από τις 13:30 έως τις 14:30 το μεσημέρι, για μία ώρα δηλαδή, η βροχή, ο αέρας και το χαλάζι, ‘χτυπούσαν’ ανελέητα τις καλλιέργειες αφήνοντας πίσω τους ανυπολόγιστη καταστροφή, αφού τα χωράφια πλημμύρισαν και οι καλλιέργειες ‘παραδόθηκαν’ στη λύσσα του αέρα.

Εξαιτίας της νεροποντής, πλημμύρισαν ξανά τα εργοτάξια του μετρό  στην Θεσσαλονίκη και οι εργασίες διακοπήκαν. Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει επανειλημμένα από την εργολαβική εταιρία να καλύψει τα εργοτάξια με σκέπαστρα για να μην καθυστερούν οι εργασίες, αλλά το αίτημά τους δεν έχει ικανοποιηθεί με αποτέλεσμα οι εργασίες να διακόπτονται κάθε φορά που βρέχει.

Ξεριζώθηκαν δέντρα
Εξαιτίας των ανέμων, ξεριζώθηκαν δέντρα, από τα οποία ένα καταπλάκωσε αυτοκίνητο στην οδό Αρκαδουπόλεως, ενώ σημειώθηκαν υλικές ζημιές στα περίπτερα που στήθηκαν στη νέα Παραλία για το Φεστιβάλ Βιβλίου που ξεκινά σήμερα καθώς και στον εξοπλισμό και στις σκηνές «Αγανακτισμένων» γύρω από τον Λευκό Πύργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου