Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ” ΓΕΦΥΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παρακολουθήστε σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου ένα αφιέρωμα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Η εκπομπή “στον τόπο που γεννήθηκα” πιστή στο ραντεβού της επισκέπτεται και αναδεικνύει έναν ακόμα πανέμορφο τόπο της ελληνικής γης. Ο τόπος όπου γράφτηκε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, εκεί όπου υπογράφηκε η άνευ όρων παράδοση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους, ξεδιπλώνει το μίτο της ιστορίας μπροστά στους τηλεοπτικούς σας δέκτες.
Η κάμερα της εκπομπής επισκέφτηκε το χώρο του σημερινού μουσείου βαλκανικών πολέμων( με την άδεια των ενόπλων δυνάμεων) και σας ...προκαλεί να καθίσετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που είχαν λάβει χώρα τότε εκεί.


Οι εκκλησιές του τόπου, τα σχολειά, οι κάτοικοι που έζησαν τις σημαντικότερες εκφάνσεις της ιστορικής πορείας του τόπου κ.α. Περιπλέκονται περίτεχνα σε ένα αφιέρωμα της 4Ε που θα σας συναρπάσει.
Άνθρωποι που δέχονται να μιλήσουν για πρώτη φορά στην κάμερα όπως ο κ. Θόδωρος 95 σήμερα που ήρθε μικρό παιδί από τις παλιές πατρίδες, μας καλοδέχονται στη Γέφυρα.
Θα σας δείξουμε την παρασκευή και το ψήσιμο τυρόπιτας, όμως για πρώτη φορά στα τηλεοπτικά δεδομένα στο ξεφούρνισμα θα βγάλουμε....σπανακόπιτα.....
Οι χοροί του τόπου στο καταπράσινο σκηνικό μπροστά στο μουσείο βαλκανικών πολέμων, συνοδεία με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, εκατοντάδες κόσμου που μας συγκίνησαν με την αγάπη τους και για το τέλος.....την εκπομπή κλείνει μια φιλόδοξη “δημοσιογράφος” ετών 4!!!Η μικρή Ρεβέκκα!
Μη χάσετε την επόμενη Κυριακή την εκπομπή “στον τόπο που γεννήθηκα” στις 12 το μεσημέρι. Η Γέφυρα Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.
Στο μεταξύ το επόμενο Σάββατο θα είμαστε στην Ξυλόπολη για τα γυρίσματα.

“Στον τόπο που γεννήθηκα”. Το χωριό ξανά στο επίκεντρο!


Επιμέλεια-παρουσίαση Θανάσης Κληματσίδας.
Εικονολήπτης Κώστας Πιλακούδης
Παραγωγή 4Ε

1 σχόλιο: