Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Χαλκηδόνα: Συνελήφθη ο μητροκτόνος - Εντοπίστηκε στην Τούμπα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον ο 34χρονος που πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε την 71χρονη μητέρα του σε αγροτική περιοχή της Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη.

Σε αγροτική περιοχή του Κορινού Πιερίας δολοφόνησε την μητέρα του ο 34χρονος και στη συνέχεια μετέφερε με το αυτοκίνητο τη σορό της και την εγκατέλειψε στη θέση του συνοδηγού, κοντά στα κοιμητήρια της Χαλκηδόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εις βάρος του ο 34χρονου που συνελήφθη σχεδόν 20 ημέρες μετά τη δολοφονία της 71χρονης, στην περιοχή της Τούμπας, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Κατερίνης και βάσει του οποίου συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον ανακριτή Κατερίνης, πιθανότατα το πρωί της Κυριακής.

Ο μητροκτόνος, ήταν άφαντος σχεδόν 20 ημέρες, συνελήφθη από τους αστυνομικούς περίπου στις 6 το πρωί. Κατά πληροφορίες, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ειδοποίησαν περίοικοι για να ενημερώσουν για ύποπτο άτομο που κινείται στην περιοχή και έτσι οι αστυνομικοί έσπευσαν να τον ελέγξουν και τελικά τον συνέλαβαν στην οδό Μπρούφα μόλις διαπίστωσαν ότι είναι ο άντρας που έψαχναν για τρεις εβδομάδες.

Όλο αυτό το διάστημα μετά τη δολοφονία, ο 34χρονος εκτιμάται ότι ήταν περιπλανώμενος, ωστόσο αυτό θα διαπιστωθεί από την περαιτέρω έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι η 71χρονη εντοπίστηκε νεκρή με τραύμα από κυνεγητικη καραμπίνα στο κεφάλι, στις 4 Απριλίου, σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή της Χαλκηδόνας. Η σορός βρέθηκε μέσα στο κάθισμα του συνοδηγού του λευκού αυτοκινήτου που νοίκιαζε ο κατηγορούμενος και άμεσα σήμανε συναγερμός.

Την ίδια ημέρα η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να ταυτοποίησει τον δράστη της δολοφονίας και όπως προέκυψε από τις έρευνες είναι ο 34χρονος μητροκτόνος.

Οι αστυνομικοί έκαναν “φύλλο και φτερό” το σπίτι που ζούσε η 71χρονη με τον γιο της, ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί σκύλοι – μαζί με το προσωπικό της ειδικής υπηρεσίας – πραγματοποίησαν έρευνα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο, στο οποίο μπορεί να θα μπορούσε να είχε “λουφάξει” ο δράστης, ακόμη και στα ορεινά της περιφερειακής ενότητας, ωστόσο δεν εντόπισαν κανένα σημάδι του, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το σενάριο της αυτοχειρίας.

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία της 71χρονης και του γιου της εντόπισαν, μεταξύ άλλων, μια καραμπίνα που φέρεται να ήταν το όπλο του εγκλήματος και ένα ιδιοχειρο σημείωμα του άντρα που παραδεχόταν ότι δολοφόνησε την 71χρονη και εξηγούσε τους λόγους που προχώρησε σε αυτήν την πράξη, ζητώντας συγγνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μερικές από τις λέξεις που έγραψε στο σημείωμα, το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί, ο 34χρονος ανέφερε ότι υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, αλλά και ότι η μητέρα του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κάτι το οποίο φέρεται να ήταν και ο λόγος που σκότωσε την 71χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε στη σορό της 71χρονης από την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγγελίδου, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι η γυναίκα έχασε τη ζωή της από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο. Όπως φαίνεται από τα ευρήματα, η γυναίκα δολοφονήθηκε βραδινές ώρες της Δευτέρας (3/4) μεταξύ 21.00-23.00, ενώ δεν έφερε ίχνη ξυλοδαρμού, βιασμού ή άλλης κακοποίησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η γυναίκα πυροβολήθηκε εντός του αυτοκινήτου και άφησε την τελευταία της πνοή στη θέση του συνοδηγού.

Οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν σε βίντεο

Στα χέρια του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκονται βίντεο που φέρεται να αποτυπώνουν τις κινήσεις του δράστη λίγη ώρα πριν και λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της 71χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας επιχείρησης που βρίσκεται πλησίον από την οικία του δράστη και του θύματος, φαίνεται στις 18.30 να αποχωρεί με το λευκό αυτοκίνητο.

Στο δεύτερο βίντεο, ακριβώς στις 21.00 φαίνεται ο 34χρονος να επιστρέφει πεζός, να περπατάει ψύχραιμος, με κουκούλα στο κεφάλι και τα χέρια στις τσέπες, ενώ σταματάει για δευτερόλεπτα και συζητάει με μια εργαζόμενη καταστήματος, πριν συνεχίσει την πορεία του. Στο συγκεκριμένο βίντεο, δεν φαίνεται να κρατάει την καραμπίνα με την οποία φέρεται να σκότωσε την μητέρα του λίγη ώρα νωρίτερα.

Ο δράστης καταγράφεται ξανά τις κάμερες ασφαλείας στις 21.30, όταν εμφανίζεται να περπατάει με νευρικότητα και εμφανώς ταραγμένος στη γειτονιά, αφού φαίνεται να κάνει διαρκώς βήματα μπρος και πίσω στο ίδιο σημείο.

Πηγή: protothema.g, zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου