Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ορατόριο "200 Πορεία προς την Ελευθερία" του Αλέξανδρου Χάχαλης στο Δημ. Θέατρο Πατρών

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Απόλλωνος Ναός παρουσίασαν διαδικτυακά το ορατόριο 200 / ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σε σύνθεση και εκτέλεση Αλέξανδρου Χάχαλη, την 25 η Μαρτίου 2021. 

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί την θυελλώδη ιστορία της Ελλάδας των δύο τελευταίων αιώνων, με κεντρικό θέμα τον διαχρονικό αγώνα του ανθρώπου υπέρ των στοιχειωδών και βασικών δικαιωμάτων του, μέχρι να θεωρηθούν κεκτημένα.

Η συλλογική αλλά και η ατομική Ελευθερία είναι ο πολυπόθητος στόχος. Ο αέναος Αγών των διαπλεκομένων δυνάμεων δημιουργεί την πλοκή του έργου, αφιερωμένο στον Μεγάλο Ξεσηκωμό τών Ελλήνων το 1821. 

 Παρουσιάστηκαν μελοποιημένα ποιήματα των Εθνικών μας Ποιητών Διονυσίου Σολωμού ( Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη), του Κωστή Παλαμά (Η Νίκη), του Άγγελου Σικελιανού (Το Πανανθρώπινο Εμβατήριο της Ελλάδας) του Ρήγα Φεραίου (Όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά),καθώς και του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη (Η προσευχή του Αθανασίου Διάκου) ,του Νίκου Καζαντζάκη (Η κραυγή της Ελλάδας), του Ανωνύμου Έλληνα ,του Συνθέτη κ.α. 

Στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων ήταν ο Συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, η υψίφωνος Τζένη Δριβάλα, η υψίφωνος Αγάπη Παπαμήτσου και ο βαρύτονος Θοδωρής Μπιράκος. 

Αφηγητής ήταν ο Κώστας Γιαλίνης και στα κρουστά ο Βαγγέλης Γκούμας και ο Νίκος Τουλιάτος . Συμμετείχε η ηθοποιός Διώνη Αγγελοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου