Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνος: Ομόφωνο ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνος: Ενώνουμε τις φωνές μας ώστε η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, προχώρησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής του το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνος με αφορμή την 102η επέτειο μνήμης.

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

“Η φετινή 102η επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου μας επιφορτίζει με την υποχρέωση να διεκδικήσουμε ακόμη πιο δυναμικά τη Διεθνή αναγνώρισή της.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου δεν αφορά μόνον τους Πόντιους

, αλλά είναι θέμα εθνικό. Κι ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας και επισήμως από την Ελληνική Πολιτεία ώστε να επιδιωχθεί η παγκόσμια αναγνώρισή της.

Σήμερα, 102 χρόνια μετά από την πιο μελανή μέρα της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι των Ελλήνων τ

ου Πόντου και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, τη διεκδίκηση της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Για να μην υπάρξουν ποτέ στο μέλλον παρόμοιες τραγωδίες. Οι 353.000 άταφοι νεκροί μας της περιόδου 1914-1923 ζητούν δικαίωση, όπως δικαίωση ζητούν κι οι γενοκτονηθέντες χριστιανικοί λαοί των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Η αναγνώριση τέτοιων εγκλημάτων συνιστά πρώτα και κύρια ζήτημα σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Βουλή των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994, αναγνώρισε ομόφωνα τη Γενοκτονία των Ποντίων και ανακήρυξε την 19η Μαΐου ως ημέρα «Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού».

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί μείζον εθνικό, ιστορικό, διπλωματικό, πολιτικό και κυρίως ηθικό ζήτημα. Ενώνουμε τις φωνές μας και τς δυνάμεις μας ώστε η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των χριστιανικών λαών Αρμενίων-Ασσυρίων και Ελλήνων του Πόντου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου