Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνος: Ο Δήμαρχος η Καταγγελία ο Ελεγκτής και η Οικονομική Υπηρεσία για τις παράνομες προσλήψεις - ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΕΚΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 

Απόσπασμα της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την απόφαση του Ελεγκτικού για παράνομες προσλήψεις λογω covid στον Δήμο Χαλκηδόνος. 

Παρακολουθείστε τον διάλογο ανάμεσα στον Επικεφαλής της παράταξης των Ενεργών Δημοτών ΜΗΝΤΖΑΡΙΔΗ ΜΗΝΑ και του Δημάρχου. 

Ο ελεγκτής αναφέρει ότι "η πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού ΙΔΟΧ 6 ατόμων για την Υπηρεσία Τεχνικών Εργων, δεν αιτιολογείται ειδικώς, πλήρως και επαρκώς και ώς εκ τούτου η εντελλόμενη δαπάνη καθίσταται μή νόμιμη" 

Ο ελεγκτής αφου έλαβε υπόψην του, τις ενστάσεις της Προισταμένης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκηδόνος, και της υπεύθυνης του ταμείου του Δήμου, απεφάνθει πως συντρέχει λόγος καταλογισμού ευθυνών στον Δήμαρχο. ‼ Να σημειώσουμε πως οι προσλήψεις έγιναν λόγω covid και αφορούσαν τις σχολικές καθαρίστριες που ήταν απαραίτητες για τα σχολεία. ⁉ Δεν προσλήφθηκαν όμως λόγω covid μόνο καθαρίστριες άλλα και άλλες ειδικότητες που κατα τον ελεγκτή δεν ήταν covid. 

Εκει εμπλεξε το θέμα. 

Και άν λάβει υπόψιν του κάποιος πως λόγω covid ο Δήμαρχος μπορούσε να προσλάβει όποιον ήθελε.. με δικιά του επιλογή και ΟΧΙ ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ..(ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΣΕΠ) 

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ 

ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Γιατί ? 

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ 

Ο ΚΑΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ είναι δέσμιος του καταγγέλλοντα ? ή παιρνει υπόψην του τις αρνητικές εισηγήσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και με την κρίση του αβίαστα αποφαίνεται? ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΘΗΤΟΣ. 

ΑΡΑΓΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ? ΑΡΑΓΕ ο Ελεγκτής "εχει το αλάθητο του Πάπα" αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος. Σημασία έχει πως 56 εργαζόμενοι είναι σε ΟΜΗΡΙΑ χωρίς να πληρώνονται. 

Ο Δήμαρχος ψάχνει λύση μέσω ΚΕΔΕ στο Υπουργείο, που κατα τα λεγόμενά του, μάλλον το παραπάνω θέμα φαίνεται να ενδιαφέρει και άλλους Δήμους.. Η πανδημία φαίνεται να βόλεψε πολλούς και ευελπιστούν ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.. Είδομεν !!! 

Δείτε ο video της Οικονομικής Επιτροπής παρακάτω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου