Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Επιστολή δημάρχου Χαλκηδόνος και ερώτηση Φάμελου και Αυγέρης στη βουλή για τη διατήρηση του Ι.Ε.Κ. Κουφαλίων

Ο δήμαρχος  Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, τη Γενική  Γραμματεία Επαγγελματικής Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης, τη Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης Τμήμα Σπουδών Προγραμμάτων & Οργάνωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης κ. Γεώργιο Βούτσινο και ενημέρωσε και βουλευτές της Β΄ Θεσ/νίκης σχετικά με το ενδεχόμενο του κλεισίματος του Ι.Ε.Κ Κουφαλίων. 

Μετά  την ψήφιση του επικείμενου νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση και δια βίου μάθησης  με θέμα "Εθνικό σύστημά επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτιση και δια βίου μάθησης" που με την παράγραφο 2 του αρθρου 23 προβλέπεται το κλείσιμο όλων των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης με συνολικό αριθμό φοιτούντων κάτω των 250 σπουδαστών.  

Επίσης επιστολή για την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και Θεοδώρα Αυγέρη, προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, για την διατήρηση του ΙΕΚ Κουφαλίων, ύστερα από ενημέρωση με mail του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου. 

Ακολουθούν η επιστολή του Δημάρχου και η επιστολή των Βουλευτών του Σύριζα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου