Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΕΠΟ: Αλλαγή στον προσδιορισμό του 14χρονου ποδοσφαιριστή για τη συμμετοχή σε ανδρική ομάδα - Τέσσερις αλλαγές στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και Γ΄ Εθνική

Στον νέο και ενοποιημένο πλέον ως κείμενο, Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου ερασιτεχνικών και επαγγελματικών ομάδων, ο οποίος ισχύει για την νέα περίοδο 2017-2018, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροποποιήσεις για τον ερασιτεχνικό χώρο δηλαδή την Γ’ Εθνική κι όλες τις Τοπικές Κατηγορίες.

Έχουν αναφερθεί ήδη κάποιες, σε προηγούμενα ρεπορτάζ. Όπως ότι πλέον επιτρέπεται στη Γ’ Εθνική και σε όλες τις Τοπικές Κατηγορίες να γίνονται μέχρι τέσσερις αλλαγές (αντί για τρεις που ήταν ως τώρα, και οι οποίες τρεις παραμένουν για τα Επαγγελματικά).

Μια ακόμα διαφοροποίηση είναι πως:

Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών, για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες, πλέον νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών (δηλαδή η ημέρα των γενεθλίων των 14 ετών) και όχι η 31η Δεκεμβρίου που ίσχυε μέχρι τώρα τα τελευταία χρόνια.

Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στο Άρθρο 19 “Ειδικές περιπτώσεις απαγόρευσης συμμετοχής σε αγώνες”, παράγραφος 11, εδάφιο γ: “Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες και ως συμπλήρωση της ηλικίας των 12 ετών των ποδοσφαιριστριών για να αγωνιστούν σε γυναικείες ομάδες νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ή 12 ετών αντίστοιχα (από την ημέρα των γενεθλίων των 14 ή 12 ετών αντίστοιχα και μετά)”.

Για τα Πρωταθλήματα Υποδομών

Στο ίδιο Άρθρο 19, στην παράγραφο 3, ορίζεται πως : “Στα πρωταθλήματα υποδομής επιτρέπεται να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που η ηλικία τους καθορίζεται από την προκήρυξη της διοργανώτριας. Για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών της παραγράφου αυτής, ως χρονολογία γέννησής τους θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησής τους και θα ισχύει μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στην οποία θα συμμετέχουν”.
Πηγή: mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου