Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ορεινός Δρόμος Θυσίας "Ιστιμπέη 2017" το Σάββατο 08 Απριλίου 2017

Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη με αφορμή την 76η Επέτειο από την «Μάχη των Οχυρών», διοργανώνει ορεινό αγώνα δρόμου 14 χλμ με την ονομασία «Δρόμος Θυσίας» το Σάββατο 08 Απριλίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. 

Θα γίνει για πρώτη φορά στο Οχυρό Ιστίμπεη, το οποίο βρίσκεται 16 χλμ από το Νέο Πετρίτσι Σερρών, με την υποστήριξη του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Αμύνης και Μακεδονίας - Θράκης. 

Σκοπός αυτού του αθλητικού γεγονότος είναι η απόδοση τιμής στους Ήρωες της «Μάχης των Οχυρών» που πολέμησαν στη Γραμμή Μεταξά.

«Δρόμος Θυσίας» 

α. Εκκίνηση - Τερματισμός: Οχυρό ΙΣΤΙΜΠΕΗ.
β. Σάββατο 8 Απριλίου, ώρα έναρξης: 11:00 π.μ.
γ. Διαδρομή: 14 χλμ. Οχυρό ΙΣΤΙΜΠΕΗ - Οχυρό ΠΟΠΟΤΛΙΒΙΤΣΑ
δ. Στα 300 μ. μετά την εκκίνηση, στρίβουμε δεξιά προς «Ποποτλίβιτσα» (Παπαδοπούλα) και κινούμαστε πλέον σε χωμάτινο δρόμο.
ε. Συνεχίζοντας τη διαδρομή θα συναντήσουμε στα δεξιά μας παλιό Βουλγάρικο και Ελληνικό παρατηρητήριο κατά μήκος, σε απόσταση αναπνοής από την γραμμή των συνόρων.
ζ. Στο 4ο χλμ. συναντάμε την λεγόμενη «Βουλγαρόβρυση» και έπειτα, σε πυκνή βλάστηση, ανταμώνουμε το μονοπάτι για το ΕΦ Ρουπέσκου και φτάνουμε στο λεγόμενο «λαιμό».
η. Διασχίζοντας την διαδρομή, περνάμε από κάτω από την «Προωθημένη» και μεσαία «Παπαδοπούλα». Διαδρομή με πυκνή βλάστηση και πολλά στοιχεία από την «Μάχη των Οχυρών», χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
θ. Στο 5ο χλμ. περίπου, θα ανταμώσουμε με έκπληξη σε υψόμετρο 1.570 μ., παλιό γήπεδο του μπάσκετ από την δεκαετία του 70.
ι. Φτάνοντας στην «Ποποτλίτσα», ουσιαστικά γίνεται ένας κύκλος και επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή για τον τερματισμό.
κ. Με την είσοδο από την πύλη του Οχυρού Ιστίμπεη θα δίδεται κλαδί ελιάς σε κάθε αθλητή, το οποίο θα καταθέτει στο μνημείο πεσόντων ως ένδειξη «ΤΙΜΗΣ» στους Ήρωες και σύμβολο «ΕΙΡΗΝΗΣ».

Οι παροχές της διοργάνωσης προς τους αθλητές, είναι ΔΩΡΕΑΝ και είναι οι παρακάτω:
  • Αναμνηστικό μετάλλιο για όσους τερματίσουν τον αγώνα. 
  • ναμνηστικό δίπλωμα και νούμερο συμμετοχής. 
  • Κύπελλο στον 1ο νικητή και έπαθλο στον 2ο και 3ο.
  • Τρεις ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας – ελέγχου. 
  • Πάγκος αποκατάστασης στον τερματισμό, εδέσματα και παραδοσιακή φασολάδα.
  • υνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο στις 09:00 από το παλιό Στρατόπεδο Ν. Πετριτσίου στο Οχυρό Ιστίμπεη και αντίστροφα (περιορισμένες θέσεις), θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία εγγραφής. 
  • Οι μετρήσεις θα γίνουν με μέριμνα των Μαραθωνοδρόμων Σερρών. • Σήμανση: ανά χλμ και σε διασταυρώσεις.
  • Ασύρματες επικοινωνίες κατά τους σταθμούς της διαδρομής από τον Σύλλογο ραδιοερασιτεχνών Σερρών. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ 
  • Στρατιωτικός Ιατρός. 
  • ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Σιντικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου