Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Νικητής με μεγάλη διαφορά η αποχή! Καταγράφηκε το ιστορικά υψηλότερο ποσοστό σε εκλογική αναμέτρηση

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 51%, το ποσοστό αποχής

αγγίζει το 44.9%. Οι εκτιμήσεις ωστόσο, κάνουν λόγο για το ιστορικά υψηλότερο ποσοστό σε εκλογική αναμέτρηση, το οποίο αναμένεται να "κλειδώσει" στο 48%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου είχε φτάσει στο 36,13%. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012 η αποχή είχε φτάσει στο 34,9% και στην νέα διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου εκτοξεύτηκε στο 38,8%.

"Ιστορικό χαμηλό σημείωσε η αποχή σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι δεν προσήλθαν στις κάλπες, με το ποσοστό της συμμετοχής να βρίσκεται στο 54% την ιστορικά δηλαδή χαμηλότερη", σημείωσε ο Στράτος Φαναράς της Metron Analysis.

"Από το φαινόμενο αυτό, που είναι ένα τεράστιο θέμα και άλλαξε τις πολιτικές συντεταγμένες, δεν επλήγη ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι αντίπαλοί του. Δηλαδή, η αποχή δεν είχε αντανάκλαση στον ΣΥΡΙΖΑ", πρόσθεσε ο κ. Φαναράς.

Σε ποσοστό - ρεκόρ κυμαίνονταν εξάλλου, από την πρώτη στιγμή οι εκτιμήσεις των εταιριών δημοσκοπήσεων.

Είναι ενδεικτικό ότι η Alco - που συνεργάζεται με την ΕΡΤ - υπολόγιζε την αποχή να ξεπερνά το 40%, σύμφωνα με tweet που αναδημοσιεύει ο Guardian.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου