Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

7η τριήμερη Γιορτή Μελιού 10 εώς 12/10/2014 στη Θεσσαλονίκη - Δωρεάν μέλι με γιαούρτι και λουκουμάδες

Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, κηραλοιφές, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης.

Για 7η συνεχή χρονιά οι Θεσσαλονικείς θα απολαύσουν ένα γλυκό τριήμερο στο Πάρκο του Πεδίου του Άρεως. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως επίδειξη τρύγου, ενημέρωση των καταναλωτών για τα προϊόντα κυψέλης, τη διατροφή, τις αλλεργικές αντιδράσεις, βίντεο - παρουσιάσεις για τη ζωή των μελισσών κ.ά.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αμιγείς κατηγορίες ελληνικού μελιού, γύρη, βασιλικό πολτό, ποτά και καλλυντικά από μέλι και άλλα προϊόντα κυψέλης. Όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν θα είναι ελεγμένα για την αγνότητα και τη γνησιότητά τους.

Από το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα γίνει ενημέρωση των μικρών μαθητών που θα επισκεφτούν τη γιορτή με το σχολείο τους. Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 10/10/2014

9:00-12:00 Ενημέρωση παιδιών δημοτικών σχολείων για τις μέλισσες από προσωπικό του Α.Π.Θ.

19:00 Τελετή έναρξης. Χαιρετισμοί

19:30 Ομιλία για το μέλι, την πρόπολη, τη γύρη και το δηλητήριο από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ., Χρύσα Τανανάκη

20:30 Ανοιχτή συζήτηση καταναλωτών με παραγωγούς και επιστήμονες για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

Σάββατο 11/10/2014

18:00 Μουσικομαγειρέματα με τον Ευτύχη Μπλέτσα

19:00 Ανοιχτή συζήτηση καταναλωτών με παραγωγούς και επιστήμονες για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

Κυριακή 12/10/2014

18:00 Μουσική βραδιά με το καλλιτεχνικό σχήμα Muses of Greece.

20:00 Ανοιχτή συζήτηση καταναλωτών με παραγωγούς και επιστήμονες για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης και τη 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως (απέναντι από την ΕΡΤ3) από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρες 9.00 με 22.00.

Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στην ποιότητα, τη θρεπτική αξία και τη θεραπευτική δράση του μελιού, της γύρης, του βασιλικού πολτού, της πρόπολης, του κεριού αλλά και του δηλητηρίου της μέλισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου