Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ερασιτεχνισμός - Του ΝΙΚ. ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Του ΝΙΚ. ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 
Φιλόλογου - Ιστορικού
Τελικά ένα πράγμα είναι απολύτως βέβαιο για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και τους πολίτες που την απαρτίζουν, δεν υπάρχει καμία μα καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες, τους οποίους συχνά πυκνά επικαλούμαστε για να κορδωθούμε στους άλλους λαούς.


Δυστυχώς, τουλάχιστον προσωπικά, έχω προβεί σε αυτήν την πικρή διαπίστωση εδώ και χρόνια. Τα πρόσφατα γεγονότα με το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. ήρθαν απλά να την επιβεβαιώσουν.

Σε μια χώρα που προβάλλεται ως η συνέχεια της αρχαίας Ελλάδας, κανείς δεν έχει κατά νου το ρητό ‘μέτρον άριστον’. Πολύ δε περισσότερο οι πολιτικοί που κυβερνούν αυτόν τον τόπο.

Τελευταίο παράδειγμα ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε μια περίοδο όπου φαινόταν να εξομαλύνεται και να σταθεροποιείται η οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, σε μια περίοδο που οι προσδοκίες για τον τουρισμό, σε συνδυασμό με τα γεγονότα της Τουρκίας, ήταν οι υψηλότερες των τελευταίων ετών, σε μια περίοδο που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι πολύ κοντά στο να χαλαρώσουν το πρόγραμμα λιτότητας που μας έχουν επιβάλλει, δίνει μια κλωτσιά και χύνει την καρδάρα με τους κόπους των τελευταίων μηνών, απλά και μόνο για να μεταρρυθμίσει την Ε.Ρ.Τ..

Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν αμφιβάλλω πως απαιτείται μεταρρύθμιση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας, ούτε εξετάζω αν είναι σωστή ή λανθασμένη η εξαγγελθείσα πρόταση της κυβέρνησης. Ξεκάθαρα όμως θεωρώ πως ο τρόπος είναι τουλάχιστον ερασιτεχνικός και άστοχος, καθώς οδηγεί τη χώρα σε κυβερνητική κρίση εν μέσω θέρους και δίνει στην πολύπαθη ελληνική κοινωνία τη σπίθα που ενδεχομένως να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Πλέον ας είμαστε όλοι μας προετοιμασμένοι για τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις και ας ελπίσουμε να μην επηρεαστεί η σταθερότητα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου