Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Γιορτάστηκε χθές η 100η επέτειος της μάχης του Λαχανά στο Δήμο Λαγκαδά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η 100η επέτειος της θρυλικής μάχης του Λαχανά, στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα...

Για τον Δήμο Λαγκαδά ο εορτασμός αυτός, έχει διττό χαρακτήρα αφού ως γνωστόν ο Λαχανάς αποτελεί και την ιστορική του έδρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς ιστορικής μνήμης και σημειολογικής σπουδαιότητας για την εξέλιξη των Βαλκανικών πολέμων.

Στην επετειακή εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, οι Βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης και κα. Σταυρούλα Ξουλίδου, η Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ κα. Γιαταγάνα, οι Βουλευτές Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης και κα. Αραμπατζή Φωτεινή, ο Δ/της της 10η Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού «ΡΟΥΠΕΛ» Ταξίαρχος Χούπης, ο οποίος και παρουσίασε στην ομιλία του την ιστορική σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στην μεγάλη νίκη του ελληνικού στρατού, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Σερρών κ. Χράπας Παντελής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παπάς Θεοφάνης, ο πρ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά κ. Αϊβάτζίδης Παντελής, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Λαχανά κ. Γεώργιος Χαριτίδης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λαχανά κ. Λεσπουρίδης και ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Λαγκαδά κ. Γεώργιος Ασδρές.

Μετά την δοξολογία κατατέθηκαν στέφανοι στο μνημείο των πεσόντων από τον στρατιωτικό Δ/τη, τον Δήμαρχο Λαγκαδά, τον κ. Σάββα Αναστασιάδη ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την κα. Φωτεινή Αραμπατζή ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, απογόνων Μακεδονομάχων και άλλων φορέων.
Πηγή: .thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου