Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Διάκριση για το Θεαγένειο και διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου

Το Θεαγένειο Νοσοκομείο, μετά από αξιολόγηση επιλέχθηκε ως Κέντρο Εκπαίδευσης Θωρακοσκοπικής Χειρουργικής για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό θα έρθουν κατ’ αρχήν πέντε Θωρακοχειρουργοί Ιατροί από τη Σερβία και τη Σλοβενία. Η εκπαίδευσή τους θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος, ενώ θα παρακολουθήσουν συνολικά πέντε με έξι θωρακοσκοπικές χειρουργικές ογκολογικές επεμβάσεις που θα διενεργηθούν από την ομάδα των Θωρακοχειρουργών του Νοσοκομείου. Έτσι, 19 και 20 Ιουνίου 2013, στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο που οργανώνεται από τη Θωρακοχειρουργική Ογκολογική Κλινική.

Όπως ανέφερε η διοικήτρια του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, κ. Κουρτέλη – Ξουρή «το γεγονός ανάδειξης του Θεαγενείου σε Θωρακοσκοπικό Κέντρο διεθνούς εμβέλειας είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς σηματοδοτεί το υψηλό επίπεδο της Ελληνικής Ιατρικής, που δύναται να εξάγει τεχνογνωσία ακόμη και στη σημερινή δύσκολη εποχή. Παράλληλα δίνει μήνυμα ελπίδας για ποιοτική και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών στους πολίτες μέσα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας ».

Ο Δρ. Νικόλαος Μπαρμπετάκης, Υπεύθυνος της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Θεαγενείου Α.Ν.Θ. επισήμανε ότι «η θωρακοσκοπική χειρουργική εφαρμόζεται στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο από το 2006, με έμφαση σε διαγνωστικούς και θεραπευτικούς χειρισμούς στη χειρουργική ογκολογία του καρκίνου του πνεύμονος, του υπεζωκότα και του οισοφάγου. Από το 2006 έως σήμερα έχουν διενεργηθεί πάνω από 1.000 θωρακοσκοπικές επεμβάσεις με μεγάλη επιτυχία και με ποσοστά εφάμιλλα παγκοσμίως αναγνωρισμένων κέντρων του εξωτερικού».
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου