Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Επικύρωσε την καταδίκη του Π. Ψωμιάδη ο Αρειος Πάγος!

Ο Άρειος Πάγος οριστικοποίησε σήμερα Τετάρτη την ποινή της φυλάκισης των 12 μηνών, με τριετή αναστολή, του τέως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη για το πρόστιμο που μείωσε σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Οπως αναφέρει το σάιτ pheme.gr o τέως περιφερειάρχης το περασμένο έτος καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 1 έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.

Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι καθ’ υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί ο πρατηριούχος και να ζημιωθεί η Νομαρχία.

Ο τέως περιφερειάρχης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης. Οι αρεοπαγίτες τον πρώτο μήνα του 2012 έκριναν δεκτή την αίτηση του, αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση και παρέπεμψαν τον κ. Ψωμιάδη σε νέα δίκη ενώπιον και πάλι του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Όμως, ο κ. Ψωμιάδης δικάστηκε για δεύτερη φορά από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με την ίδια ποινή (φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή) για την μείωση του επίμαχου προστίμου.

Μετά και την δεύτερη καταδίκη του ο κ. Ψωμιάδης άσκησε και πάλι αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία συζητήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου. Σήμερα, οι αρεοπαγίτες με την υπ’ αριθμ. 1495/2012 απόφαση τους απέρριψαν όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλε ο κ. Ψωμιάδης, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, σαφή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.
Πηγη: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου