Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

δήμος Χαλκηδόνος: Νέος Δήμαρχος - Νέα (Αυξημένα) Δημοτικά Τέλη

Του Λουκά Ευσταθιάδη, 
Τοπικού Συμβούλου ΔΚ Γέφυρας 

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 27-12-12 και η γραμμή Γιάννη Μπίκου, για εξομοίωση των δημοτικών τελών σε όλο το Δήμο Χαλκηδόνας με αυξήσεις, πέρασε.
Τώρα μάλιστα που πολλοί Δήμοι ανακοινώνουν μείωση τελών όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος κάνει μείωση για δεύτερη χρονιά κατά 10% για τις κατοικίες και κατά 6% για τους επαγγελματικούς χώρους, αλλά και αύξηση των δαπανών για την κοινωνική πολιτική κατά 3,2 εκατ. ευρώ (ποσοστό 97%) ή ο Δήμος Συκεών ο οποίος κάνει μείωση τελών κατά 10% για το έτος 2013 αλλά και καταργεί το ειδικό τέλος που αντιστοιχούσε σε 0,70€/τ.μ., με αποτέλεσμα η μείωση αθροιστικά να ξεπερνά σε ποσοστό το 53%.

Τη στιγμή λοιπόν που πολλοί άλλοι Δήμαρχοι δείχνουν την κοινωνική τους ευαισθησία και την αλληλεγγύη στους δημότες τους οι οποίοι δοκιμάζονται από τη λαίλαπα των συνεχών μνημονίων, ο δικός μας Δήμαρχος επιλέγει αυξήσεις. Αντί να κοιτάξει να εξοικονομήσει χρήματα από μείωση των λειτουργικών εξόδων κρίσιμων υπηρεσιών και από αδικαιολόγητες δαπάνες που έκανε η παράταξή του τα δύο αυτά χρόνια που διοικεί, επιλέγει «τη λογική των μνημονίων» και τον εύκολο δρόμο των χαρατσιών. Ούτε κουβέντα βέβαια για κόψιμο των μισθών των αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, τους οποίους πληρώνουμε έμμεσα όλοι οι δημότες αναίτια. Και ούτε κουβέντα για τη νέα θέση Συμβούλου επί πληρωμή, που προκήρυξε μόλις πρόσφατα. Από εκεί δεν θέλει να κόψει. Που θα φορτώσουμε λοιπόν τα βάρη; Στο «σαμάρι» του κοσμάκη φυσικά. Χωρίς να μας ενδιαφέρει αν αυτός είναι άνεργος και ζει από τη σύνταξη των γονέων του. Ας είναι όμως. Ο κόσμος έχει κρίση και θα κρίνει την κατάλληλη στιγμή.

Στα αξιοσημείωτα ότι για δεύτερη φορά σε Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος Δήμαρχος επισείει το μπαμπούλα της έλευσης επιτρόπου της τρόϊκας σε περίπτωση που τα οικονομικά του Δήμου πέσουν έξω, προκειμένου να περάσει τη γραμμή του.

Επίσης η αντίθεση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Οικονομικών, ο οποίος καταψήφισε την αύξηση των τελών, καταδικάζοντάς την.

Τέλος η χλιαρή αντίδραση της αντιπολίτευσης στην αυξητική εξομοίωση των τελών, (εκτός των γνωστών θέσεων του ΚΚΕ). Θα περίμενα μεγαλύτερη αντίδραση και όχι στρογγυλέματα του τύπου : «να αυξήσουμε βρε παιδιά τα τέλη λιγότερο, όχι τόσο πολύ». Εκτός αν η ιδεολογία τους έχει ταυτιστεί πλέον για κάποιους λόγους με αυτή του νυν Δημάρχου. Θα το δούμε στην πορεία.

5 σχόλια:

 1. Το σωστό για μένα θα ήταν να δημιουργηθούν φορολογικές ζώνες. Τρεις κλιμακες φορολογίας αναλογα την εμπορικοτητα της περιοχής. Δεν ειναι σωστό να πληρώνουν τον ίδιο φόρο ενα κατάστημα που βρισκεται στο κέντρο του Αγίου Αθανασίου ή των Κουφαλίων με ένα άλλο που βρίσκεται σε ένα στενό στο Ξηροχώρι ή στην Ελεούσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το σωστό για μένα θα ήταν να δημιουργηθούν επενδύσεις όπου θά φέρουν έσοδα στα ταμεία του δήμου. Οπως εχουν πράξει αρκετοί δήμοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. στρωστε και κανενα δρομο καντε κατι για τις εκατονταδες νταλικες που τρεχουν σαν τρελες και αλλα πολλα και μετα ζητατε μπαγιοκο,.απο την πολλη τσαπα που επεσε στο δημο σε λιγο θα βρειτε πετρελαιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. χρονια πολλά ρε μαλάκες ,καλη χρονιά ηρθε ,να συλληφθουν ολοι αυτοι οι υπεύθυνοι στα αεροδρομια ,ετσι, για να μάθουν οτι ο ξηρός ισως και να ήτανέ απο το ξηροχώρι ,αλλιώς δε δικαιολογητε η δράση του στη μεσήμβρί,α, ἠ μηπως ήντουσταν οι γκρίζοι λύκοι;

  τελικά ,θα πρεπει να προσφερω τις υπηρεσίες μου στον ευρω-στρατό-


  ρεβεγιόν ,στου κουκοτζίνα!
  κουκοτζίνας ποιμενικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. βαλτε φορο και στις κοτες. ΠΟΝΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή