Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση της Κατερίνας Μάρκου με τον Υπ. Μακεδονίας & Θράκης

Με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου συναντήθηκε η Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για να ενημερωθεί για διάφορα θέματα που αφορούν την Βόρειο Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η κ. Μάρκου ζήτησε να ενημερωθεί από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης του Θερμαϊκού Κόλπου, κ. Νικολέττα Τσικώτη, για τα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν το Θερμαϊκό, όπως το ζήτημα της Τάφρου 66, που αποτελεί τον πρώτο παράγοντα μόλυνσης του Κόλπου, και για τα παλιά βυρσοδεψεία, άλλη μία από τις ανοιχτές πληγές του Θερμαϊκού.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της καθαριότητας της παράκτιας ζώνης του Θερμαϊκού. Ανάμεσα στα σχέδια που προωθεί το Υπουργείο είναι να εξοπλιστούν όλοι οι Δήμοι της παράκτιας ζώνης του Θερμαϊκού με ειδικό πλοιάριο για τον καθαρισμό των υδάτων από τα σκουπίδια. Αυτή τη στιγμή το μοναδικό πλοιάριο, ο «Ποσειδών» ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζει προβλήματα, λόγω παλαιότητας (έκανε τον πρώτο καθαρισμό το 1994).

Η κ. Μάρκου ενημερώθηκε από το διευθυντή του γραφείου του Υπουργού κ. Ιωάννη Ποδιώτη για τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί από το 2009, και βρίσκεται σε διαδικασία επαναφοράς αρμοδιοτήτων προς αυτό, ιδίως σε αναπτυξιακά θέματα.

Ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι η μεταφορά της διαχείρισης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG προς το Υπουργείο, μετά από συνεργασία του κ. Καράογλου με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά. Η κ. Μάρκου ζήτησε επίσης να ενημερωθεί σχετικά με την προωθούμενη συγχώνευση της HELEXPO με τη ΔΕΘ αλλά και για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου