Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Παντελής Τσακίρης : «Περί διλημμάτων ο λόγος!»

Τα διλήμματα στην προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων αποτελούν την κεντρική επικοινωνιακή τους πλατφόρμα. Το ζητούμενο είναι το κατά πόσο είναι πλασματικά και εκφοβιστικά.

Αυτό που ξέρω σίγουρα να σας απαντήσω είναι πως αυτά που αναπαράγει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είναι ρεαλιστικά και απεικονίζουν στο 100% τις σκέψεις του μέσου Έλληνα πολίτη. Στέκομαι ιδιαίτερα στην αντίθεση αξιοπρέπεια-ντροπή.

Εμείς οι νέοι άνθρωποι που ασχολούμαστε συνειδητά με την πολιτική δεν πρέπει να αφήσουμε τους προβοκάτορες και τους επαγγελματίες προπαγανδιστές να μας επιβάλλουν τη ντροπή του πολιτικού. Πρεσβεύουμε το νέο και το άφθαρτο όχι στα λόγια αλλά στα έργα. Ζητούμε τη στήριξη υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων που δεν θα ορίσουν το μέλλον μας βάσει της οργής και της αγανάκτησης που τους διακατέχει. Ο κοινός νους πρέπει να υπερισχύσει του κοινού θυμικού.

Το σύστημα διακυβέρνησης πρέπει περισσότερο από ποτέ να διαμορφωθεί με όρους λογικής και απόλυτα ρεαλιστικής σχεδίασης, μακριά από ακρότητες και εφήμερους πολιτικούς σχηματισμούς. Οι τυχοδιώκτες της πολιτικής πρέπει να περιθωριοποιηθούν.

Αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί αλλιώς και από άλλους. Θα κληθούμε να αποφασίσουμε αν θα γράψουμε το μέλλον με το ίδιο μελάνι που γράψαμε το παρελθόν. Θα πρέπει να αποφασίσουμε πόσο από το παλιό θα κρατήσουμε. Κυρίως όμως πρέπει να ακούσουμε καθαρά, αυτούς που από αξιοπρέπεια σιωπούν. Να αποκτήσουμε καθαρό βλέμμα. Να σκεφτούμε την επόμενη γενιά και όχι τις επόμενες εκλογές. Να μην εμπορευτούμε την οργή, την απογοήτευση και τα αδιέξοδα του κόσμου. Να είμαστε συμμέτοχοι και όχι παρατηρητές στην κοινωνία που αλλάζει. Να πείσουμε πως η νέα γενιά δικαιούται μια ευκαιρία.

Και να μάθουμε πως η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική.

Θα αλλάξουμε ψήφο? Η ερώτηση δεν είναι ρητορική.Είναι πιο επίκαιρη από ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου