Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 12:00 η εκπομπή του 4Ε «Στον τόπο που γεννήθηκα…» μας πάει στo Παλατιανό Κιλκίς


Στον τόπο που γεννήθηκα Παλατιανό Κιλκίς

«Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας». Δανειζόμαστε το στίχο του του Οδυσσέα Ελύτη από το έργο του Άξιον Εστί για να σας δώσουμε μια μικρή ιδέα για τον τόπο που θα επισκεφτούμε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Προορισμός μας ένα μικρό χωριό στο νομό Κιλκίς- «στολίδι» για την ευρύτερη περιοχή που λάμπει σαν ολόχρυσο φυλαχτό στον ορεινό όγκο των Κρουσσών. Το χωριό Παλατιανό.

Το μικρό αυτό χωριό έχει πάρα πολύ μεγάλη ιστορία από πίσω του. Άλλωστε «καμάρι» των κατοίκων είναι ο αρχαιολογικός του χώρος. Εκεί θα δείτε πανύψηλα αγάλματα που χρονολογούνται από τα αρχαία χρόνια.
Ακούμε ιστορίες που ακούγονται για πρώτη φορά στην τηλεόραση. Οι κάτοικοι μιλούν στην 4Ε με περίσσιο καμάρι για τον τόπο τους.
Μαγειρεύουμε παραδοσιακά, βλέπουμε τα περιποιημένα σπιτάκια και την μικρή πανέμορφη εκκλησιά.
Οι κάτοικοι Πόντιοι στην καταγωγή γίνονται οικοδεσπότες των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής οι οποίοι στο άκουσμα των γυρισμάτων αμέσως έσπευσαν να μας παρουσιάσουν τους χορούς και τα φαγητά τους.
Το Παλατιανό αυτό το μικρό χωριό των 50 κατοίκων σε μεγάλες στιγμές…δόξας την επόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 12 στην εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα,..». Η εκπομπή απέκτησε πλέον μετά από απαίτηση των τηλεθεατών και επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 17:00.
Δείτε την όπου και να βρίσκεστε σε Ελλάδα και εξωτερικό και μέσω δορυφόρων αλλά και διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου