Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕ ΞΕΦΡΕΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ Η ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Πυρετωδώς προετοιμάζονται εκατοντάδες καρναβαλιστές για να συμμετέχουν τη προσεχή Κυριακή 6 Μαρτίου τελευταία της Αποκριάς στο ξέφρενο γλέντι και στην μεγάλη παρέλαση που γίνεται τέτοια μέρα κάθε χρόνο  στην Χαλκηδόνα λίγα χιλιόμετρα Δυτικά της Θεσσαλονίκης!
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν από της 16:30 με τις περίφημες γιαουρτομαχίες   μια ξεχωριστή εκδήλωση που συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου και αναβιώνει τα 12 τελευταία χρόνια ένα παλιό έθιμο της περιοχής που όταν εύρισκαν ευκαιρία αντιμετώπιζαν με γιαούρτωμα τους φοροεισπράχτορες της τουρκικής διοίκησης της εποχής. Ακλουθεί  η μεγάλη παρέλαση  των αρμάτων που στήνονται εδώ και μέρες και παρουσιάζουν διάφορα θέματα της επικαιρότητας μέσα από την χιουμοριστική ματιά των κατοίκων της Χαλκηδόνας καθώς και με ξέφρενο χορό και γλέντι των καρναβαλιστών υπό τους ήχους μουσικής στο κεντρικό δρόμο της πόλης. Τους καρναβαλιστές θα πλαισιώνουν ξυλοπόδαροι. μασκότ και κλόουν προς μεγάλη χαρά των παιδιών που το γλεντούν ανάλογα.
Το κεφι κορυφωνεται στην κεντρική πλατεία του χωριού το βραδύ  όπου γίνεται και το κάψιμο του  καρνάβαλου και ρίψη πυροτεχνημάτων. Επίσης προσφέρεται  άφθονο κρασί και λουκάνικα στις μουσικές και ρυθμούς πάντα του καρναβαλιού!!!.  Και φυσικά όσοι αντέξουν συνεχίζουν μέχρι το πρωί.......
Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό σύλλογο Χαλκηδόνας ολοκληρώνονται το μεσημέρι  της Καθαράς Δευτέρας με γλέντι και παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα στη κεντρική πλατεία της Χαλκηδόνας όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν την παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα και λαγάνες που προσφέρει κάθε χρόνο το ΚΑΠΗ της πόλης!
Στις δύσκολες μέρες που περνάμε ελατέ όλοι να γλεντήσουμε το καρναβάλι. όσο πιο πολύ μπορούμε να ξεσκάσουμε επιτέλους και να διασκεδάσουμε!
Η Χαλκηδόνα είναι εύκολα προσβάσιμη (Θεσσαλονίκη - Έδεσσα) και είναι μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει βεβαία και αστική συγκοινωνία από τα ΚΤΕΛ Μακεδονία ανα 20 λεπτά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου