Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Σάνιου Μετλάρη Ζωή: Τι Δήμο θέλουμε;


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την λήξη μιας μακράς προεκλογικής περιόδου και θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου για το πως οραματίζομαι τον Δήμο του 2028.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Δήμο μας είναι να μην αλλάξει απλώς δήμαρχο, αλλά εποχή. Μιλάμε για μια διαφορετική νοοτροπία, μια νέα αντίληψη. Σε όλη αυτή την -απαιτητική ομολογουμένως- προεκλογική περίοδο προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε πώς ο δήμος έχει ανάγκη από ΑΛΛΑΓΗ σε όλα τα επίπεδα. Το «Πρώτα ο Πολίτης» δεν αποτελεί απλά ένα σύνθημα αλλά έναν οδικό χάρτη, με συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο διαμορφωμένο από την ίδια την κοινωνία.

Το στοίχημα είναι να απαντήσουμε για τα πολύ απλά και βασικά. Τα προφανή που λείπουν. Γι’ αυτό αφετηρία του προγράμματος μας είναι η καθημερινότητα, δηλαδή η καθαριότητα, η ασφάλεια, ο φωτισμός, το πράσινο και η χρήση του δημόσιου χώρου.

Για τον σκοπό αυτό, κρίνεται αναγκαία η υιοθέτηση και η εφαρμογή καλών πρακτικών με σεβασμό στους δημότες, εξασφαλίζοντας σύγχρονες υποδομές για όλους. Πρέπει, για αρχή, να αποκτήσουμε ασφαλείς γειτονιές μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φωτισμού και αστυνόμευσης. Να καθαρίσουμε και να φροντίσουμε τον δημόσιο χώρο ώστε να απολαύσουμε, επιτέλους, περισσότερο πράσινο. Να κάνουμε τα πάντα για την ασφαλή μετακίνηση για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τους ηλικιωμένους, και τους γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Παράλληλα κρίνεται αναγκαία η εκπόνηση ενός εκτεταμένου σχεδίου ασφαλτοστρώσεων με έμφαση τα χωριά του δήμου! Γνωρίζω ότι τα προβλήματα είναι πολλά και αυτά που πρέπει να γίνουν την επόμενη μέρα είναι ακόμα περισσότερα. Όλα αυτά με σκληρή δουλειά και δίνοντας έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουμε τις μάχες για έναν ανθρώπινο και σύγχρονο Δήμο Χαλκηδόνος.

Στόχος μου η επόμενη μέρα να μας βρει όλους ενωμένους απέναντι στον πραγματικό εχθρό μας: τα προβλήματα του τόπου! Πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος, ώστε «να υπερβούμε όλοι τα κόμματα, τις ιδεολογίες, τους εγωισμούς μας και να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να σκεφτούμε ποιος θέλουμε να είναι ο Δήμος του μέλλοντος.

Για τον σκοπό αυτό, σας ζητάω να μου δώσετε την δύναμη να παλέψω για έναν ισχυρό Δήμο, που να χαίρεσαι να ζεις! Στις 8 Οκτωβρίου, με την Ζωή!

Σάνιου - Μετλάρη Ζωή
Υπ. Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό
«Πρώτα ο Πολίτης».
Οικονομολόγος
Λογίστρια ΤΟΕΒ Μ. Μοναστηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου