Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Παπαστεργίου: «Για ό,τι συμβεί στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω ανεπάρκειας αντιπλημμυρικών έργων, ευθύνη έχει ο Α. Τζιτζικώστας»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «Πράξεις για τη Μακεδονία» ασκεί δριμεία κριτική στον περιφερειάρχη για την απουσία αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα στην ΕΡΤ news για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Κεντρικής Μακεδονίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«θα την έχει ο κ. Τζιτζικώστας και η διοίκησή του.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, με αφορμή τις καταστροφές στον Βόλο και αλλού, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «έχουμε απορροφήσει πλήρως τα χρήματα για την αντιπλημμυρική θωράκιση».

Είναι όμως αυτή η αλήθεια;

Επισημαίνουμε τα εξής, για άλλη μια φορά:

1. Γιατί, στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, τον Νοέμβριο του 2022, ο κ. Τζιτζικώστας δεν έκανε, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ειδική αναφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αλλά ανέφερε απλώς ότι θα εισπράξουμε 19 εκ. ευρώ. Δεν ανέφερε, όμως, ότι το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», που μετεξελίχθηκε σε «Αντώνης Τρίτσης», προέβλεπε, για την Κεντρική Μακεδονία 29.380.880 ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία, ενώ τώρα προβλέπονται 17.567.024 ευρώ, δηλαδή περίπου 12 εκ. ευρώ λιγότερα;

2. Γιατί, έστω κι έτσι, προβλεπόταν απορρόφηση 10.732.988 ευρώ για το 2022 και τελικά δεν απορροφήθηκε ούτε ένα ευρώ;

Ποιος θα φταίει για ό,τι συμβεί, δεδομένου, επιπλέον, ότι επί σειρά ετών αρνούνταν να αναλάβει την ευθύνη της αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως προέβλεπε ο «Καλλικράτης» και φτάσαμε, μεταξύ των άλλων, στο σημείο να έχουν γίνει αυτοψίες σε μόλις 150 χιλ. ρεμάτων από τις 4.300 χιλ. που είναι υπό την ευθύνη της περιφέρειας;». 

Πηγή: makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου