Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Συμβολική κοινοποίηση και αφισοκόλληση στο Κ.Υ. Κουφαλιών από μέλη του Κ.Κ.Ε.

Το μήνυμα «Μένουμε Δυνατοί άλλα όχι Σιωπηλοί» έστειλαν τα μέλη του ΚΚΕ στις 7/04/2010 στο πλαίσιο την ημέρας πανελλαδικής δράσης για την υγειά  στα Κουφάλια πραγματοποιήθηκαν αφισοκολλήσεις και παρουσία στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων  με το σύνθημα πως «και τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή».

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΚΟΒ Κουφαλίων:

Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς διεκδικούμε δημοσιά και δωρεάν υγειά για όλο το λαό.

Με την σημερινή μας παρουσία στο Κέντρο Υγείας Κουφαλιων δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στις εργαζόμενους υγειονομικούς όλης της χώρας για την μάχη που δίνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού.

Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είναι ώρα να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν εμείς με αίσθημα ευθύνης παρεμβαίνουμε και αναδεικνύουμε το αυτονόητο: ότι δηλ. δεν μπορεί η υγεία να αποτελεί εμπόρευμα, ότι δεν μπορεί η υγεία του λαού να μπαίνει στην δαμόκλεια σπάθη της λογικής του κόστος- όφελος.

Χρειάζεται εδώ και τώρα γενναία χρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος υγείας. Οι λογικές των χορηγιών και του εθελοντισμού έρχονται να κρύψουν τον υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει περιπέσει ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας.

Το Κ.Υ. Κουφαλίων δεν ξεφεύγει από την πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αυτήν την στιγμή είναι υποστελεχωμένο με 4 μόνο γιατρούς, χωρίς ασθενοφόρο, χωρίς ούτε την στοιχειώδη αναπλήρωση εργαζομένων που βγαίνουν στην σύνταξη με αποτέλεσμα από 30 εργαζόμενους που είχε στην αρχή να έχουν απομείνει 10.

ΚΟΒ ΚΟΦΑΛΙΩΝ ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου