Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Παράταση έως 15 Ιανουαρίου για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Όπως ξεκαθαρίζουν από το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως τις 15 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας έτσι μια «ανάσα» 15 επιπλέον ημερών σε όσους δεν πρόλαβαν να τακτοποιήσουν την πληρωμή στην ώρα της.

Η προθεσμία κανονικά έληγε τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου.

Η εξόφληση των τελών γίνεται μέσω του τραπεζικού συστήματος με ειδοποιητήριο το οποίο εκδίδεται ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet (www.aade.gr) είτε με τη χρήση των προσωπικών κωδικών που διαθέτει κάθε φορολογούμενος είτε απλώς με τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας κάθε οχήματος. 

Παρόμοια παράταση, μέχρι, δηλαδή, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, δόθηκε και για την κατάθεση πινακίδων ο επίσημος όρος είναι «εκούσια θέση σε ακινησία του οχήματος»- για όσους θέλουν να αποφύγουν τα τέλη 2020.

Όπως ξεκαθαρίζουν από το υπ. Οικονομικών δεν θα δοθεί άλλη παράταση, σημειώνοντας πως μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο.

Η παράταση, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την εκπλήρωση της σχετικής φορολογικής υποχρέωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου