Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Δήμος Χαλκηδόνος: Προκηρύσσει, διαγωνισμό για την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στην νότια είσοδο των Κουφαλίων


Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι, ο Δήμος Χαλκηδόνος προκηρύσσει, το προσεχές διάστημα, τον διαγωνισμό για την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στην νότια είσοδο των Κουφαλίων.


Πρόκειται για την κατασκευή δίδυμου κιβωτοειδούς οχετού, ανύψωση του δρόμου κατά 1,70μ από την σημερινή του θέση, ενώ η συνεπαγόμενη τροποποίηση θα καταστήσει την σημερινή επικίνδυνη στροφή ασφαλέστερη. Τονίζεται ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις θεομηνίες στην είσοδο των Κουφαλίων, θα επιλυθεί με την συγκεκριμένη παρέμβαση.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Δήμο (233.000€) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (300.000€), μετά από αίτημα του Δημάρχου κ. Τσουκνιδά προς την ΠΚΜ και Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου το Νοέμβριο του 2017, ενώ αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης μελέτης που αφορά στην διευθέτηση του ρέματος Προφήτη Ηλία (3.500.000€).

Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού εκπόνησης μελετών κατασκευής κυκλικών κόμβων στις τέσσερις εισόδους των Κουφαλίων. Έτσι, αμέσως μετά το αντιπλημμυρικό έργο, θα ακολουθήσει η κατασκευή κυκλικού κόμβου (Roundabout) στο σημείο διασταύρωσης της Εθνικής Αντιστάσεως και της Περιφερειακής Οδού των Κουφαλίων.

Με τα έργα αυτά θα αλλάξει άρδην τόσο η αισθητική εικόνα όσο και η κυκλοφοριακή διευθέτηση της νότιας εισόδου των Κουφαλίων, ενώ συνεχίζονται σταδιακά οι ενέργειες για αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου στο σύνολό του, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου