Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Έρχονται εκλογές...

Του Τάσου Μάρκελλου

Πολιτικές τάσεις σωρός. Να σώσουμε τη χώρα, την κοινωνία, τα παιδιά μας. Αγωνία. Βλέπω ανθρώπους που προσπαθούν με αγωνία να κερδίσουν οπαδούς της δικής τους σοφίας. (και στο FB).

Αγώνας μεγάλος. Κοινότης ή ιδιώτης; Από δεξιά ή από αριστερά; Κάθε πλευρά με πολύ σοβαρά επιχειρήματα. Εννοείται από τους σοβαρούς ανθρώπους. Οι ασόβαροι, μαλακίες λένε πάντα ακόμη κι αν παίζουν με τη Γιουβέντους εναντίον του Κεραυνού Αετοβουνίου.

Κανείς δεν αρκείται στην πολιτική του διαπίστωση.

Βλέπω μια εσωτερική δύναμη να ωθεί τους πάντες να πείσουν, να κερδίσουν, να αυξηθούν. Ωραίο είναι και γεννά και ωραίες, ενδιαφέρουσες συζητήσεις (με τους σοβαρούς είπαμε!).

Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι η ευκολία με την οποία στην ανθρώπινη καρδιά το ένα πάθος τροφοδοτεί το άλλο. Η αγωνία γίνεται φόβος ή υπεροψία εύκολα, πολύ εύκολα. Η πολιτική δράση γίνεται βία και αποκλεισμός εξίσου εύκολα.

Κάθε αγώνας είναι όμορφος κι οι διαφωνίες ενδιαφέρουσες, όταν οι «αντίπαλοι» μπορούν να πίνουν τσίπουρα στο ίδιο τραπέζι και να βρίσκουν λόγους να γελάσουν μαζί.

Αν οποιαδήποτε στιγμή, σε όποιον αγώνα, αθλητικό, πολιτικό, κοινωνικό, αισθανθείτε ενοχλήσεις, οργή, μίσος, εκδικητικό πνεύμα, πρέπει να σταματήσετε. Ή έμφραγμα θα πάθετε ή φασισμό (διαφόρων χρωμάτων) ή αντικοινωνισμό;

Σταματείστε αμέσως και πηγαίντε για τσίπουρα επειγόντως! (δεν ισχύει για τις ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια αθλητικής δραστηριότητας και για ανήλικους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου