Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

42 φορείς κοινωνικής προσφοράς «τρέχουν» στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης - Προσφορά αξίας 2.500 ευρώ από την ΑΝΑΔΟΜΩ ΟΕ

Η άθληση και η κοινωνική ευαισθησία «τρέχουν» μαζί στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018. Μέσω του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης, για άλλη μια χρονιά πρόκειται να ενισχυθούν οικονομικά δεκάδες φορείς, που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Το μεγαλύτερο νυχτερινό αθλητικό γεγονός της χώρας απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, αγκαλιάζοντας και τα άτομα με αναπηρίες, που κάθε χρόνο στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό με τη συμμετοχή τους.

Στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής συνολικά 69 φορείς και οργανώσεις, αριθμός που διευρύνεται διαρκώς. Οι 42 από αυτούς τους φορείς πρόκειται να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα δρομέων (running team) και για κάθε εγγραφή θα λάβουν μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής το ποσό των 5 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση του έργου που επιτελούν. Οι εγγραφές στις ομάδες έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή, η εταιρεία κατασκευών - ανακαινίσεων ΑΝΑΔΟΜΩ ΟΕ, Χορηγός της διοργάνωσης, θα προσφέρει υπηρεσίες ανακαίνισης αξίας 2.500 ευρώ σε έναν από αυτούς τους φορείς, μέσα από κλήρωση που θα διεξαχθεί στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) της διοργάνωσης στη ΔΕΘ - HELEXPO, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, ώρα 14:00.

Το έπαθλο θα διεκδικήσουν όλοι οι φορείς κοινωνικής ευθύνης που θα σχηματίσουν running teams με 50 ή περισσότερους δρομείς.

Η ΑΝΑΔΟΜΩ, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευών - ανακαινίσεων της Θεσσαλονίκης έχει ένα όραμα: να μπορούν όλοι να ζουν και να εργάζονται στο περιβάλλον που ονειρεύονται. Για τον λόγο αυτό επιλέγει να στηρίζει την ανάπτυξή της σε αξίες που θα κάνουν αυτό το όραμα, πραγματικότητα. Μία από τις σημαντικότερες αξίες και αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής φιλοσοφίας της ΑΝΑΔΟΜΩ αποτελούν οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει ένα ευρύ πρόγραμμα δραστηριοτήτων με κύριο άξονα ενδιαφέροντος τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Οι υποστηριζόμενοι φορείς που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης είναι οι εξής:

1 H ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων)
2 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης
3 Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου
4 Η «Praksis» (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας)
5 Το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα»
6 Ο Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας
7 Το «Χαμόγελο του Παιδιού»
8 To «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
9 Ο Ήφαιστος
10 Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»
11 Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής
12 Οι Άγγελοι Γης
13 Το Άλμα Ζωής
14 Το Σώμα Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το Κάτι Άλλο»
15 Η ΧΕΝ Θεσσαλονίκης
16 Ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση
17 O Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα»
18 Η ΝΙΝΑ ΣΚΥΛΟΙ ΒΟΗΘΟΙ - Nina Service Dogs
19 Η Ιπποστήριξη
20 Το LLM Care
21 Το «Άσυλο του Παιδιού»
22 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «ΣΥΝΕΧΙΖΩ»
23 Το Σωματείο Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης
24 Οι Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων
25 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Συ-Ζωή»
26 Η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ»
27 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Κιλκίς
28 Το Δέντρο Ζωής
29 Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας (ΣΑΚΕΚΕ)
30 Το Κέντρο ΑμεΑ Αρμονία
31 Η Μέριμνα Παιδιού
32 Η Θετική Φωνή άνθρωποι+HIV
33 Οι Φίλοι της Μέριμνας - Θεσσαλονίκη
34 Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) - παράρτημα Θεσσαλονίκης
35 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer
36 H Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
37 Η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (Ε.Σ.Β.Ε.)
38 Ο Σύλλογος Παρκινσονικών Ελλάδος
39 Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Παίδων Τούμπας «Η ΕΛΠΙΣ»
40 Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ»
41 Η Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος
42 Ο Α.Σ. ΑμεΑ Μέγας Αλέξανδρος 1994

Η Οργανωτική Επιτροπή απευθύνει σε όλους τους μεμονωμένους δρομείς κάλεσμα ώστε να υποβάλουν την εγγραφή τους διαμέσου της ομάδας ενός εκ των 42 φορέων κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από τη διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης.

Αναλυτικά στοιχεία για τη δράση των συνεργαζόμενων κοινωνικών φορέων, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες δρομείς να επιλέξουν αυτόν που προτιμούν να ενισχύσουν εντασσόμενοι στην ομάδα του, βρίσκονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης.

Οι εγγραφές στις ομάδες των υποστηριζόμενων φορέων υποβάλλονται απευθείας στους εν λόγω φορείς.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

O Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου