Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδά Ιωάννη για την επέτειο της 25 ης Μαρτίου 1821.

Η επέτειος της 25 ης Μαρτίου 1821 αποτελεί μια μεγάλη, διπλή γιορτή για το Έθνος μας. Είναι μέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη.

Την 25 η Μαρτίου γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την Ελευθερία. Παράλληλα, τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τον ιστορικό σταθμό της Εθνικής μας πορείας. Τιμούμε όλους εκείνους που με τον αγώνα τους στάθηκαν όρθιοι μπροστά στη μοίρα τους, που έγραψαν το πιο μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας και επανέφεραν την Ελλάδα στο χάρτη της υφηλίου.

Στις μέρες μας, σε καιρούς ιδιαίτερα κρίσιμους για τον τόπο μας, που δοκιμάζεται από μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα, η 25 η Μαρτίου 1821 αποτελεί ένα διαρκές ορόσημο στην πορεία της χώρας μας. Η Εθνεγερσία του 1821 εξακολουθεί να προσδιορίζει και σήμερα το χρέος μας: να αγωνιστούμε με ομοψυχία, φιλοπατρία, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, για να επανέλθει η Ελλάδα στο δρόμο της προόδου, της δημιουργίας και της κοινωνικής ειρήνης, διασφαλίζοντας για όλους μας και αφήνοντας παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, ένα καλύτερο μέλλον.

Ιωάννης Τσουκνιδάς
Δήμαρχος Χαλκηδόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου