Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Βιβλιοπαρουσίαση «Συνεργός» της Κάκιας Παυλίδου στα Γιαννιτσά


Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου, η Παιδαγωγική Εταιρεία και η Β' ΕΛΜΕ Πέλλας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Asr Poetica και τη ΔΗΚΕΠΑΠ  σας προσκαλούν  το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 και ώρα 8μμ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών στην παρουσίαση του βιβλίου "Συνεργός" της Κάκιας Παυλίδου.


Το βιβλίο θα παρουσιάσει η ψυχολόγος Τερψιχόρη Σαββαΐδου. Σκηνοθετικά θα προσεγγίσει τα κείμενα η Εβίτα Παπαναρέτου. Στην ταινία μικρού μήκους πρωταγωνιστεί η Αγγέλικα Γανά και συμμετέχει η μικρή  Άννα Μαρία Αμανατιάδου.ΑΠΑΓΓΕΛΙΕΣ: Βούλα Αργυράκη, Ιφιγένεια Αμανατιάδου,  Βούλα Στεργιάδου

Μία γεύση γραφής (pavlidoykakia.blogspot.gr)Μία δύσκολη λέξη σε παιδική μετάφραση

Η μαμά φροντίζει τον παππού. Τον ντύνει. Του πλένει το πρόσωπο. Του χαϊδεύει τα μαλλιά, καλοχτενισμένα. Του γυαλίζει τα παπούτσια. Του σταυρώνει τα χέρια. Του κλείνει τα μάτια.
-Θα παίξουμε κρυφτό?....  ρωτά η πιτσιρίκα
-Θα  παίξουμε θάνατο, απαντά η μαμά...
Η πιτσιρίκα δεν κλαίει. Δεν σταματά το τραγούδι της. Δεν φορά πένθιμα μάτια.
Πλησιάζει στον παππού και του ψιθυρίζει:
-Εσύ θα τα φυλάς. Εγώ θα κρύβομαι στη Ζωή και θα με ψάχνεις από τον Ουρανό. Μην με μπερδέψεις με τα άλλα κοριτσάκια. Εγώ είμαι η Αγαπημένη σου. Μαζί θα παίζουμε, ώσπου θα γίνω κι Εγώ γιαγιά και θα έρθω να σε κυνηγήσω στον Παράδεισο....Επίδομα πολυτεκνίας – Κάκια Παυλίδου

Μπροστά στο ταμείο.

Γραφειοκρατία επιδόματος παιδιών.-Πόσα τέκνα;

-Απροσμέτρητα, απαντώ.

-Σοβαρευτείτε.

-Περισσότερο δεν μπορώ.

-Πόσα τέκνα; Παιδιά δικά σας; Που είναι υπό την επιμέλειά σας;

-Απροσμέτρητα. Μόνιμα γεννάω.

-Πατέρας;

-Αγνώστου πατρός.

(πονηρό γελάκι...)

-α!.. κατάλαβα...

-Στοιχηματίζω πως όχι...

-Ορίστε το διπλότυπο.

-Χρεωστικό;

-Φυσικά. Όσο γεννάτε, επιβαρύνεται η κυκλοφορία, υπερκαταναλώνουν τα παιδιά σας οξυγόνο, μπορεί να βγει και κάποιος επαναστάτης ή ταραξίας αναρχικός, αυξάνονται τα σκουπίδια από τα αποφάγια τους και τα αναλώσιμα της ζωής τους, μπλοκάρεται το σύστημα από τα παρακλάδια του αναπτυσσόμενου γενεαλογικού σας δέντρου. Χρωστάτε λοιπόν στο κράτος ΤΟΣΑ, πολλαπλασιασμένα επί του αριθμού του αναστήματος των παιδιών σας.

-Γεννάω Αιτίες υποκειμενικού Αναστήματος.

-Περάστε στον Διευθυντή, παρακαλώ. Εκείνος έχει μεταπτυχιακό στη στείρωση. Το χρέος σας ήδη ξεπέρασε τη δυνατότητά σας για αποπληρωμή. Χρωστάτε στο κράτος επίδομα Ανοχής του για την Πολυτεκνία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου