Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Σύσκεψη Φορέων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος

Σύσκεψη συγκλήθηκε μεταξύ των Δήμων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, των τοπικών φορέων,εκπροσώπων του Στρατού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Δ.Σ. του ΟΛΘ, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου μαζικής συρροής προσφύγων.

Τέθηκαν οι βάσεις για την κατάρτιση ενός Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, σύμφωνα με το οποίο θα φιλοξενηθεί σε αξιοπρεπείς συνθήκες μεγάλος αριθμός προσφύγων, στην περίπτωση που συγκεντρωθούν στη Βόρεια Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό, ορίστηκε ομάδα εργασίας από υπηρεσιακά στελέχη των εκπροσωπούμενων φορέων, η οποία άμεσα θα εργαστεί για την εκπόνηση του σχεδίου. 

Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και μεταγενέστερα καθώς αυτό θα υποβληθεί στα αρμόδια Υπουργεία ώστε να αποτελέσει ένα ενιαίο σχέδιο δράσης.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς, κατά τη σύσκεψη, τόνισε ότι:

«Λύση δεν είναι να κλείσουν τα σύνορα. Έτσι το πρόβλημα γίνεται σοβαρότερο και εντονότερο. Θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός δράσεων και προγραμματισμός ενεργειών με όλους τους φορείς, ώστε το Σχέδιο να δώσει λύσεις στο ενδεχόμενο να εγκλωβιστεί ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Θα πρέπει, όπως τόνισε ο κ. Τσουκνιδάς, να υπάρξει μέριμνα από το αρμόδιο Υπουργείο για υγειονομική περίθαλψη, σίτιση και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει στην ομαλοποίηση της κατάστασης. Όλα αυτά για να μπορέσουν να γίνουν πράξη χρειάζεται προγραμματισμός και υπευθυνότητα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση από την πλευρά της θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις της και θα στηρίξει τις προσπάθειες της Κεντρικής Διοίκησης».

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου