Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Τραπεζικός έβαζε "χέρι" στους λογαρισμούς των πελατών του

Στα 500.000 ευρώ περίπου ανέχεται η "λεία" ενός τραπεζικού υπάλληλου από τη δυτική Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνήθιζε να βάζει "χέρι" στους λογαριασμούς πελατών του.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών, πλαστογραφία με χρήση και υπεξαγωγή εγγράφων, ενώ ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη καθώς έχουν εξαφανιστεί όλα τα σχετικά έγγραφα.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Μακεδονία" ο υπάλληλος της τράπεζας στη δυτική Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι αφαίρεσε από τον λογαριασμό ενός πελάτη του το ποσό των 215.900 ευρώ και από έναν δεύτερο 294.300 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να δικαιολογούσε τις αναλήψεις υπογράφοντας αντί του πελάτη του και στη συνέχεια κατέθετε τα χρήματα στους λογαριασμύς δυο γνωστών του, ενός εμπόρου και ενός δημοτικού υπαλλήλου, οι οποίοι κατηγορούνται για απλή συνεργεία σε κακουργηματική υπεξαίρεση.

Εις βάρος των δύο εξετάζεται και το εάν έχουν τελέσει το αδίκημα της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, ενώ από την πλευρά τους αρνούνται τις κατηγορίες λέγοντας πως είχαν πλήρη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο ο οποίος χειριζόταν τα χαρτοφυλάκια τους.
Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου