Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τράπεζα Αίματος Χαλκηδόνας: Εθελοντική Αιμοδοσία Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015


2015-01-24
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, 570 07 
☏ 6987387041, 6978287352 
✉ bloodbank.chalkidonas@gmail.com 

Αγαπητοί/ες φίλοι/ες αιμοδότες/κάτοικοι, Με αφορμή την την 2η Αιμοδοσία της Τράπεζάς μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την δράση της Τράπεζας μέχρι σήμερα. 

Όπως γνωρίζετε το καλοκαίρι του 2014 ξεκίνησε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Τράπεζας Αίματος Χαλκηδόνας με πρωτοβουλία τόσο τοπικών φορέων όσο και εθελοντών ατόμων κατοίκων ή δημοτών του τόπου μας. 

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η ανά πάσα στιγμή και φυσικά στα πλαίσια του δυνατού, εξυπηρέτηση των μεγάλων αναγκών σε αίμα των κατοίκων - δημοτών του τόπου μας. 

Με γνώμονα τα παραπάνω και θέλοντας να κρατήσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό (αίμα) μακριά από σκοπιμότητες και ιδιοτελείς χρήσεις, προχωρήσαμε την 29/6/2014 στην 1η Αιμοδοσία μας, με συνδιοργανωτές τον Ι.Ν. “Αγίου Παντελεήμονα” Χαλκηδόνας και τον Α.Μ.Π.Ο. “Αναγέννηση” Χαλκηδόνας. 

Ομολογουμένως η προσπάθεια αυτή στέφθηκε με επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες της χρονικής στιγμής που διοργανώθηκε (καλοκαίρι). 

Από το αρχείο που διατηρούμε προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία για την Τράπεζα Αίματος Χαλκηδόνας για το χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι και μέχρι σήμερα: 
  • Στην αιμοδοσία της 29/6/2014 προσήλθαν (εγγράφηκαν στο μητρώο εθελοντών αιμοδοτών) συνολικά ογδόντα έξι (86) εθελοντές αιμοδότες. Υλοποίησαν. 
  • Ολοκλήρωσαν την αιμοδοσία εξήντα επτά (67) εθελοντές και συγκεντρώθηκαν συνολικά εξήντα επτά (67) φιάλες αίματος. 
  • Εξυπηρετήθηκαν, μέχρι σήμερα έντεκα (11) συνολικά άτομα. 
  • Χορηγήθηκαν δέκα οκτώ (18) φιάλες αίματος. 
  • Και το διαθέσιμο υπόλοιπο ανέρχεται σε σαράντα εννέα (49) φιάλες αίματος. 
Όσον αφορά το λειτουργικό κομμάτι της Τράπεζας Αίματος Χαλκηδόνας, σας γνωρίζουμε ότι αυτή λειτουργεί κάτω από την εποπτεία πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης αποτελούμενη από μέλη τόσο των προαναφερόμενων φορέων όσο και εθελοντών αιμοδοτών. 

Η θητεία των μελών της συντονιστικής επιτροπής είναι ετήσια και ανανεώνεται κατόπιν συνέλευσης των φορέων και των εθελοντών αιμοδοτών. 

Τα αιτήματα χορήγησης αίματος υποβάλλονται στα μέλη της συντονιστικής επιτροπής και εξετάζονται απ’ αυτά λαμβάνοντας διάφορες παραμέτρους (κατοικία, δημοτικότητα, προσφορά αίματος, βαρύτητα περιστατικού, κλπ.) και ικανοποιούνται κατόπιν ομόφωνων αποφάσεων. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία της Τράπεζας Αίματος Χαλκηδόνας, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα και στο email που αναγράφονται παραπάνω, στον εφημέριο του Ι.Ν. “Αγίου Παντελεήμονος” Χαλκηδόνας Πατήρ Αγησίλαο. 

Χαλκηδόνα, 24 Ιανουαρίου 2015 
Η Επιτροπή Διαχείρισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου