Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Δήμος Χαλκηδόνος: Συνάντηση φορέων για το συντονισμό σε περίπτωση ξαφνικών και έντονων καιρικών φαινομένων

Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό σε περίπτωση ξαφνικών και έντονων καιρικών φαινομένων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 στις 11:30πμ στην έδρα του Δήμου μας, συνάντηση των εμπλεκόμενων με τα δίκτυα αποστράγγισης φορέων.

Έπειτα από γραπτή πρόσκληση του Δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδά, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Κ.Μ. με την φυσική παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αβραμίδη, του Γ.Ο.Ε.Β. και των Τ.Ο.Ε.Β. Χαλκηδόνας, Κουφαλίων, Μικρού Μοναστηρίου και Αγίου Αθανασίου. Αρμόδια πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσίασαν την υφιστάμενη κατάσταση των περιοχών που επλήγησαν κατά την θεομηνία της 6ης Δεκεμβρίου 2014. 

Στόχοι της συνάντησης ήταν:
  • Ο απολογισμός των δράσεων κατά την περίοδο της μεταθεομηνίας, 
  • Η αποκατάσταση των βλαβών στα δίκτυα οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμη, 
  • Η στόχευση βραχυπρόθεσμων δράσεων για την αποφυγή παρόμοιων ζημιών, 
  • Η εξομάλυνση των προβλημάτων που προκαλούνται από τέτοιες κλιματικές συνθήκες σε μακροπρόθεσμη κλίμακα, καθώς και η εύρεση λύσεων.
Κατά την συνάντηση αυτή, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη ώστε να επιτευχθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση.

Αρμόδιοι τοπικοί φορείς και Τ.Ο.Ε.Β. της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου, οφείλουν να μεριμνήσουν για την ετοιμότητα των στραγγιστικών καναλιών, εάν το ύψος των βροχοπτώσεων είναι μεγαλύτερο από το ανεκτό. Άμεση προτεραιότητα, επίσης, δίνεται στον καθαρισμό του Λουδία και του ρέματος “Βαρδαρόβαση”, καθώς και στην ενίσχυση των αναχωμάτων.

Η πολιτική ηγεσία του Δήμου, αιτήθηκε στην Π.Κ.Μ. για ακόμη μια φορά, οικονομική ενίσχυση για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και αφορούν κυρίως σε σημεία της δικής της αρμοδιότητας.

Παρ’ όλο που υπάρχει θετική ανταπόκριση, καλή θέληση και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ευελπιστούμε στην υλοποίηση των εφαρμογών δράσης που συζητήθηκαν, για το καλό του Δήμου και κατ’ επέκταση των συνδημοτών μας.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου