Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Στο εδώλιο σήμερα Δ.Ψωμιάδης - Γ.Τσαμασλής και 26 ακόμη άτομα για το δρόμου του Ωραιοκάστρου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν σήμερα 28 άτομα για την υπόθεση των υπερβάσεων στο έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου.

Κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων είναι ο αδερφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύσης, νυν σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γιώργος Τσαμασλής, νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος ένας εργολάβος καθώς και άλλα άτομα που διετέλεσαν νομαρχιακοί σύμβουλοι αλλά και υπάλληλλοι που συμμετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές.

Βασική κατηγορία είναι αυτή της απιστίας η οποία για κάποιους από τους κατηγορούμενους αποδίδεται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ακόμη και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στο βούλευμα που εκδόθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων περιγράφονται παρατυπίες και υπερβάσεις στο κόστος των μελετών αλλά και στην ανάθεση του έργου. Μεταξύ άλλων για το θέμα των μελετών, επισημαίνεται ότι οι εισηγήσεις αφορούσαν τη σύνδεση του δρόμου με την Εγνατία οδό, το έργο χαρακτηρίστηκε «κατεπείγον» και έτσι ανατέθηκαν οι μελέτες, ωστόσο η σύνδεση αυτή δεν έγινε ποτέ, όπως σημειώνεται. Ολοι οι εμπλεκόμενοι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είχαν απολογηθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβάλλοντας χρηματικές εγγυήσεις που δεν ξεπέρασαν τις 5.000 ευρώ.
Πηγή: seleo.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου