Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Στοπ στη μεταφορά 5.000 μαθητών από σήμερα στη Θεσσαλονίκη

«Xειρόφρενο» τραβούν από σήμερα Τετάρτη, οι λεωφορειούχοι που μεταφέρουν 5.000 μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης από και προς τα σχολεία τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 11 μήνες και δεν γνωρίζουν τις απολαβές τους για την τρέχουσα σχολική χρονιά, αφού δεν έχουν υπογραφεί οι νέες συμβάσεις.

Τα δρομολόγια διακόπτονται σε αρκετές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και για τους 1.000 μαθητές των ειδικών σχολείων, ύστερα από σχετική απόφαση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με τους λεωφορειούχους, η πολιτεία αθετεί τις περσινές και προπέρσινες συμβάσεις που υπέγραψαν για την εκτέλεση μεταφοράς μαθητών ζητώντας, για μία ακόμη φορά, μείωση στα συμφωνημένα κόμιστρα. Αν και τα λεωφορεία μεταφέρουν μαθητές από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν έχει υπογραφεί σύμβαση και οι επαγγελματίες δεν γνωρίζουν τις απολαβές τους, Οι οφειλές μόνο για την περίοδο Μαϊου-Ιουνίου του 2012, δηλαδή για τους τελευταίους δύο μήνες της περσινής χρονιάς, ανέρχονται σε 800.000 ευρώ, ενώ υπήρξαν διαδοχικές μειώσεις στις πληρωμές τους την τελευταία τριετία φτάνοντας συνολικά το 50%. 
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου